Atatürk'ün fotoğrafını yakan 4 lise öğrencisine tahliye

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları iddiasıyla tutuklanan 4 lise öğrencisi, adli kontrol şartı ile salıverildi.

GİRİŞ 22.11.2023 19:07 GÜNCELLEME 22.11.2023 21:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Olay, geçen 26 Ekim'de İncesu ilçesinde meydana geldi. Lise 12'nci sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E. ve E.K. bir arada oldukları sırada öğrencilerden A.K., Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını ateşe verdi.

Yaşanan olay sosyal medyada da paylaşıldı. Olayın ardından 4 öğrenci, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklandı. 

ADLİ KONTROL İLE TAHLİYE EDİLDİLER

İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İncesu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 4 sanık hakkında ceza istendi.

Bugün İncesu Asliye Ceza Mahkemesi'nde kapalı oturumda ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu 4 sanık duruşmada hazır bulundu. Sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Mahkeme hakimi verdiği ara kararla tüm sanıkların adli kontrol tedbiri ile tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • İnce HESAP 5 ay önce Şikayet Et
    yakınca ne olmuş, ölmüş mezardaki adamı güncel tutup, yeni nesli kinleştrmektaki maksadınız nedir? sevmek zorunda değiller, geçmişteki ülkeye yaptıkları için ölüm yıl dönümlerinde anılır geçilir.
    Cevapla
  • ineceli 5 ay önce Şikayet Et
    Saçma sapan işlerle uğrsşmayın millet uyandı kimin ne olduğunu öğreniyor internet sayesinde
    Cevapla
  • Osmanlı Yadigarı 5 ay önce Şikayet Et
    Büyük insanlar kanunla korunmuyor. İnsanların Gönüllülerindedirler. sultan Fatih.,sultan alparslan, mimar sinan,mehmet akif, hz. Ömer, hz. Ali.... ve daha niceleri,
    Cevapla
  • naim 5 ay önce Şikayet Et
    Siz 100 yıldır laikliği dayatırsanız bu şekilde patlama yapar. Aslında çoğu insanın içinde bu duygu var ama elden bir gelmez.
    Cevapla
  • MACKALI 61 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan Türkiyeye asla asla asla fayda gelmez milli duygulari yok büyüyüncede ayni ki$ilik ve karakterde olcaklar.
    Cevapla
  • fatih 5 ay önce Şikayet Et
    MKA'nın resmi ile milli duyguların hiç alakası yok kusura bakma. hedef insanları zorla birisine saygı duydurmak değil, ahlaklı bir nesil yetiştirmek olursa asıl o zaman millete faydalı olunacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’