TİHEK, Gazze'deki insan hakları ihlallerini Uluslararası Ceza Mahkemesiyle paylaşacak

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, 'Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallerini inceleme ve raporlama komisyonu oluşturdu. Toplanan veri ve raporları UCM ile paylaşacağız.' dedi.

GİRİŞ 25.11.2023 12:39 GÜNCELLEME 25.11.2023 14:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TİHEK'in, insan hakları kurumları başta olmak üzere uluslararası toplumu duyarlı olmaya çağırdığını aktaran Kılıç, Gazze'de işlenen insanlık suçundan en fazla çocuklar ve kadınların etkilendiğini söyledi.

İstanbul 2 No'lu Barosundan İsrail'e karşı UCM girişimiİstanbul 2 No'lu Barosundan İsrail'e karşı UCM girişimi

UCM'de Filistinlileri savunan avukat Devers: Savaş suçlarının kanıtı AA fotoğraflarıUCM'de Filistinlileri savunan avukat Devers: Savaş suçlarının kanıtı AA fotoğrafları

Avrupa Birliği bölgesindeki akran kuruluşlara yaptıkları çağrının olumlu yanıt almadığını belirten Kılıç, global ölçekteki ulusal insan hakları ağına yaptıkları çağrıdan ise olumlu tepki aldıklarını belirtti.

- "TOPLAYACAĞIMIZ VERİLERİ ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ İLE PAYLAŞACAĞIZ"

TİHEK Başkanı Kılıç, Gazze'de yaşananlara ilişkin Filistin Bağımsız İnsan Hakları Komisyonunun başkanıyla temas halinde olduklarını, kendilerine iletilmek üzere bölgedeki insan hakları ihlallerine ilişkin veri ve belge toplamalarını talep ettiklerini kaydetti.

Kurum bünyesinde bu konuda çalışma yapmak üzere komisyon oluşturulduğunu belirten Kılıç, "Kurumumuz Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallerini inceleme ve raporlama komisyonu oluşturdu. O komisyonumuz faaliyetlerini sürdürüyor hem ulusal hem uluslararası düzeyde. Evrensel yargı yetkisine müdahillik çerçevesinde toplayacağımız verileri, raporlamaları Uluslararası Ceza Mahkemesi ile paylaşacağız." diye konuştu.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuyla bölgeye bir çalışma ziyareti planladıklarını da belirten Kılıç, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Kılıç, komisyon faaliyetleri çerçevesinde hazırlayacakları raporu farklı dillere de tercüme ederek yayımlayacaklarını, ayrıca yurt içinde de çeşitli etkinlikler planladıklarını söyledi.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Adlar 5 ay önce Şikayet Et
    Sonuç hiç oda onlardan kimi kime. Güç vuraçaksiniz kiraçaksiniz bak birdaha yaparmi ABD yi
    Cevapla
  • 58 sivaslı 5 ay önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun emegi gecenlerden
    Cevapla
  • Türkiye 5 ay önce Şikayet Et
    Çoğu çocuk olmak üzere 15 binden fazla Filistinlinin öldürülmesinde kimlerin sorumlu ve suç ortağı olduğunu tarih asla unutmayacak. SUÇLULAR HAKETTİKLERİ CEZALARA ÇARPTIRILMALIDIRLAR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’