Başkan Büyükakın: Türkiye Yeni Yüzyıla damgasını vuracak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhuriyetin 100. yılında Kocaelililerin ziyaretine açılan milli gururumuz TCG Anadolu’yu ziyaret etti.

Başkan Büyükakın: Türkiye Yeni Yüzyıla damgasını vuracak
Başkan Büyükakın: Türkiye Yeni Yüzyıla damgasını vuracak
GİRİŞ 05.12.2023 19:33 GÜNCELLEME 05.12.2023 19:33

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhuriyetin 100. yılında Kocaelililerin ziyaretine açılan milli gururumuz TCG Anadolu’yu ziyaret etti. Mavi vatandaki gururumuza yoğun ilgi gösteren Kocaelililere teşekkür eden Başkan Büyükakın, "Türkiye Yeni Yüzyıla damgasını vuracak. TCG Anadolu, ileri teknolojisi ve güçlü donanımıyla ülkemizin denizlerdeki gücüne güç katıyor. Gurur duyuyoruz. Türk Donanması’nın gurur kaynağı TCG Anadolu’yu, Cumhuriyetimizin 100. yılında Kocaelililerle buluşturduk. Milli gemimizi keşfeden ve donanmamızın gücünü yakından görmek için ilgi gösteren 7’den 77’ye herkese teşekkür ederim" dedi.

“TÜRKİYE'NİN BAMBAŞKA LİGDE OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ”

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’yu gezen Başkan Büyükakın, “TCG Anadolu Türkiye'nin milli gururu şüphesiz. Tabi buna benzer gelişmeler Türkiye'nin yeni yüzyılda izleyeceği yola dair aslında çok büyük göstergeler.

Gerek TCG Anadolu olsun gerekse Kızılelma olsun sayamayacağımız birçok önemli adım apaçık bir şekilde yeni yüzyılda Türkiye'nin bambaşka ligde olduğunun göstergeleridir. Ve inşallah bunlarla birlikte Türkiye önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak. Türkiye en ileri milletlerden ve devletlerden bir tanesi olacak. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Deniz Kuvvetlerimize ve kahraman ordumuza yürekten teşekkür ediyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: DÖRT BİR KOLDAN ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan Başkan Büyükakın, Darıca Şehit Yakup Gülmez Ortaokulu’nda hayata geçirilen iki özel eğitim sınıfında ki öğrencilerle bir araya geldi.

 Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Özel Eğitim Sınıfını hizmete açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 engelsiz yaşam merkezi inşa çalışmalarını diğer bir taraftan yürütüyor. Engellilerin sosyal hayata katılması ve erken eğitim almalarına olanak sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “Milli Eğitim Bakanlığımız özel eğitim sınıfları ile ilgili belediyelerden destek bekliyoruz dediklerinde Büyükşehir Belediyesi olarak bizler hızlı bir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sahada inceleme yaptık. Okulların koşulları öncelikli olarak uygun olanlardan başladık” dedi.

“DERS YAPMAYA UYGUN HALE GETİRDİK”

“Milli Eğitim İl Müdürlüğü özel eğitim sınıfları için bir taraftan bu incelemelerini yaparken bizlerde sınıfları uygun hale getirmek için çalışmalarımızı başlattık” diyen Başkan Büyükakın, “Engel gruplarının farklı olduğunu bilerek sınıfların şartlarını ders yapmaya uygun hale getirdik. Biz biliyoruz ki küçük yaşta eğitim çok önemli ve özellikle istihdam başta olmak üzere onların sosyal hayata kazandırılabilmesi için bu proje çok önemliydi. Bu konuyu şöyle ifade etmek isterim. Otizmli çocuklarda eğer hafif otizm vakası varsa çok erken yaşlarda başlayan bir eğitimin bu çocukların hayatına daha üst performansla devam etmelerini mümkün kılıyor” ifadelerini sarf etti.

“HAYATLARINA ÇOK CİDDİ KONFOR SAĞLAYACAK”

Diğer engelli gruplarında özellikle erken yaşlarda motor hareketleri adı verilen parmakların kullanımını kast ettiğimiz ince motor gelişimine katkı sunmak için bu eğitim sınıflarının önemine de değinen Başkan Büyükakın, “Materyalleri kullanarak çocuklarımızın eğitim alması bir yandan becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor diğer yandan yapılmazsa gerileme olacağından onu engellemiş oluyor. Yani bu çalışmalar bu çocukların hayatına çok ciddi konfor sağlayacak. İleri yaş dönemlerinde vücut kitlesini de artması ile birlikte kiloları arttıkça buna bağlı sorunlar başlar. Bunun da önüne geçmek çok önemli. Bu sınıfların sayısına 156 tane daha ilave edeceğiz. Yılsonunda ise toplamda 256 tane sınıf olacak. Sınıflar maksimum on kişilik dolayısıyla yaklaşık 2500 civarında çocuğumuza eğitim vermiş olacak. Şunun da özellikle altını çizmek istiyorum.

Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok net ve açık talimatları var. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

“HAK TEMELLİ YAKLAŞIMLA HER ALANDA”

“Bu nedenle İzmit ve Gebze’de Engelsiz Yaşam Merkezleri kuruyoruz” diyen Başkan Büyükakın, “Her daim gönül gönüle olduğumuz engelli kardeşlerimiz ve aileleri için “hak” temelli yaklaşımla her alanda çalışmalarımızı samimiyetle sürdürüyoruz. Bu nedenle kentimizde dört bir koldan çalışıyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı. Başkan Büyükakın ayrıca, Potasız Okul Kalmasın projesi kapsamında Darıca Şehit Yakup Gülmez Ortaokulu’na yapılan basketbol ve voleybol sahaları için öğrenciler, Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Başkan Büyükakın, çocuklarla birlikte okul bahçesinde basketbol ve voleybol maçı yapmayı ihmal etmedi.

100 ÖZEL EĞİTİM SINIFI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini hayata geçirmek ve çocukların sosyal gelişimlerini destekleyerek toplumsal yaşama uyumlarını arttırmak için özel eğitim sınıflar açıyor. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde okul öncesi ile liseye kadar olan tüm eğitim düzeylerinde uygun olan 12 ilçede 72 okula 100 özel eğitim sınıfı Başkan Büyükakın’ın talimatıyla kuruldu. “Özel Eğitim Sınıflarının Donanım Ve Alt Yapılarının Güçlendirilmesi” projesiyle ilk olarak 55 adet sınıf (hafif zihinsel), 31 adet sınıf (hafif otizm), 3 adet sınıf (orta ağır otizm), 11 adet sınıf (orta ağır zihinsel) hazırlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim- öğretim yılında da 156 adet daha özel sınıf açmayı hedefliyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'