Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin "Şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı" dedi.

Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi
Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi
GİRİŞ 17.01.2024 12:23 GÜNCELLEME 17.01.2024 12:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun aldığı cezaya ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Tunç, "Somali Cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu, diğeri tali kusurlu adli tıp raporuna göre. Şikayetçi de şikayetinden vazgeçti. Verilen hapis cezasının paraya çevrilmesi herhalde eleştiriliyor. Tabi bu mahkemenin takdiri, taksirle işlenen bir suç. Diğer yandan şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı ortaya. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından mahkemenin verdiği karar bu yönde oldu" açıklamasını yaptı.

27 BİN 300 LİRA PARA CEZASI

Motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılandığı davada ilk duruşmada karar açıklanmış, Mohamud'a verilen 2 yıl 6 aylık ceza, 27 bin 300 lira para cezasına çevrilmişti.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • recep 3 ay önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsun adamı kendi aracının önüne atılmasını mı herkesin ailesinden muhakkak bir kişi trafik kazasından ölmüştür ölenin karısı mağdur durumdayım demişti demek ki mağduriyeti giderilmiş şikayetten vaz geçmiş dua edin de siz bu duruma her iki halde düşmeyin ne çarpan ne çarpılan
    Cevapla
  • HaymanaLi 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde durum aynı Sadece şeriat da durum farklı olurdu
    Cevapla
  • GERÇEK 3 ay önce Şikayet Et
    Şikayetçi vaz mı geçti yoksa vaz geçmeye zorlandı mı annesi babası mı vaz geçti yoksa karısı mı ölenin öldüğü kalıyor sadece
    Cevapla
  • Sancar 3 ay önce Şikayet Et
    Aile yüklüde bir para aldı büyük ihtimal,alması da normal kimse kınayamaz..Şikayeti geri alınca da az bir ceza çıktı..
    Cevapla
  • Recep 3 ay önce Şikayet Et
    tabiki para cok kadina verdiker parayi o zavallida ne yapsin koca zaten gitti para bari gitmesin dedi vaz gecti davadan adalet nerde?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu