Feyza Altun için istenen ceza belli oldu

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca, Avukat Feyza Altun hakkında “Halkı Kin Ve Düşmanlığa Alenen Tahrik” suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açıldı.

Feyza Altun için istenen ceza belli oldu
Feyza Altun için istenen ceza belli oldu
GİRİŞ 22.02.2024 12:11 GÜNCELLEME 22.02.2024 13:04
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Sosyal medya platformu üzerinden paylaştığı yorum nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

"DİNİ BİR İNANCA HAKARETTE BULUNMADIM"

Hazırlanan iddianamede, Feyza Altun’un sosyal medya hesabında ‘Şeriate sokayım’ şeklinde paylaşım yaptığı, şüphelinin alınan savunmasında söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını ancak şeriatın din olmadığın, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakarette bulunmadığını beyan ederek üzerine atılı suçlamayı tevili olarak ikrar ettiği, Türk Dil Kurumu’na göre şeriatın kelime anlamının "Kur’an’daki ayetlere, Hz. Muhammed’ in sözlerine dayanan İslam kanunu; İslam hukuku" olarak tariflendiği, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün açık kaynak araştırma raporuna göre suça konu paylaşımın yapıldığı kaydedildi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Feyza Altun kullanıcı isimli X hesabının şüpheliye ait olduğunun tespit olunduğu, şüphelinin suça konu paylaşımı üzerine birçok sosyal medya kullanıcısının bu paylaşıma tepki de bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği, tüm bu hususlar kapsamında şüphelinin X isimli sosyal paylaşım sitesinde "Şeriate sok...ım" şeklinde paylaşım yapmak suretiyle din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Misafree 2 ay önce Şikayet Et
    laiklik kisvesi altında islama müslümana küfür edene bu ülkede ceza yok madem laiklik bunların temeli neden yahudiye ortodoksa katoliğe ateiste de koymuyor sokmuyor madem laikiz hepsine eşit derecede koyması gerekiyor bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir de avukat olacak ama bunları sırf chp den koltuk sandalye tabure kapmak için yapıyor islama müslümana söven chp başkanı olur
    Cevapla
  • Rba3 2 ay önce Şikayet Et
    Allahın gazabına uğrar inşaAllah.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Onun cezası öte taraf da bırakın bu dünya da keyfini çıkarsın
    Cevapla
  • Muro 2 ay önce Şikayet Et
    Bu tür özgüveni tavan yapmış şimarıklara sakın indirim yapmayın.
    Cevapla
  • Türkiye, 2 ay önce Şikayet Et
    Geri vites böyle bir şey, dini inanca hakarette bulunmayan hanım, şeriat'ın ne olduğundan haberi yok gibi, İŞİD gibi bir örgütün veya bazı ülkelerde uygulanan REJİMİN şeriat olduğunu sanan cahil kesim. Dünyada şeriat'ı uygulayabilen bir ülke var mı ki; örnek gösterelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...