Bolu'da üniversite öğrencileri ulaşım zammını protesto etti

Bolu’da özel halk otobüsü öğrenci bilet ücretlerinin Bolu Belediye Meclisi'nde alınan kararla 11 TL’den 18 TL’ye çıkartılmasına tepki gösteren üniversite öğrencileri yağmur altında sloganlarla yürüdü

Bolu'da üniversite öğrencileri ulaşım zammını protesto etti
Bolu'da üniversite öğrencileri ulaşım zammını protesto etti
GİRİŞ 13.05.2024 19:19 GÜNCELLEME 13.05.2024 19:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta yapılan toplantısında oy birliği ile özel halk otobüsü öğrenci fiyatları 11 TL’den 18 TL’ye tam biletler ise 15 TL’den 25 TL’ye yükseltildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri otobüs ücretlerine yapılan zamma tepki göstererek İzzet Baysal Caddesi'nde ‘Müşteri değil öğrenciyiz’ yazılı pankartlarla yağmur altında yürüdü. Yaklaşık 100 öğrencinin sloganlar atarak yaptığı yürüyüş Bolu Belediye Başkanlığı önünde sona erdi.

Grup adına açıklamalarda bulunan Gazetecilik 1’inci sınıf öğrencisi Orçun Akyol ve Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Dinç, zamların geri alınmasını ve en temel hak olan ulaşım haklarına yapılan zammı kabul etmeyeceklerini söyledi. ‘Öğrenci burada başkan nerede’ sloganları atan öğrencilerin belediyeden bir yetkili ile görüşmeden alandan ayrılmayacaklarını belirtmeleri üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, grubun arasından seçilen iki öğrenci ile bir araya geldi. Başkan Özcan, özel halk otobüslerinin 2014 yılında kendisinden önceki AK Parti’li başkan tarafından özelleştirildiğini açıklayarak, “Otobüsler bizim olsa zarar etmeyi göze alarak zam yapmayız ama maalesef halk otobüsleri zamanında özelleştirilmiş. Ben sizleri şoförler odası, belediye temsilcisi ve özel halk otobüslerinden yetkililerle bir araya getireyim ve size zammın gerekçesini açıklasınlar. Eğer yine ikna olmazsanız ben sizinle tekrar görüşüp gerekirse konuyu belediye meclisine tekrar getirmeye söz veriyorum” dedi.

Başkan Özcan ile öğrencilerin görüşmesinin ardından belediye önünde bekleyen grup eylemi sonlandırdı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    siz seçtiniz
    Cevapla
  • Ali Ergun 1 hafta önce Şikayet Et
    Bolu da başarmış.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    şimdi niye zoruna gidiyor kardeş ona oy verip getiren de sensin biraz iyi oluyor gibi
    Cevapla
  • Tornavida 1 hafta önce Şikayet Et
    geçin bunları kardeşim. sende müşterisin neyin havası bu.. bizde öğrencilik yaptık böyle şımarık olmadık
    Cevapla
  • Kızılelma 1 hafta önce Şikayet Et
    Rakı fondip. Algı fondip. Koyunlar sürüsü çoğaldı. Bugün seçim olsa Tanju nun oyu 5 puan artar. Bu millete böyle yaparsan yaranırsın. Hizmet edersen çabuk satarlar. Tıpkı Antalya gibi. 2 dönemde 100 yıllık hizmet alıp adamları sattılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım yönetim kurulu listesini açıkladı! A Milli Takım'ın eski kaptanı da listede
İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi! Sürpriz isimler var...