Ali Sinanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Ali Sinanoğlu'nun babası kim?

Ali Sinanoğlu, Beşiktaş Başkanı adaylığını açıkladıktan sonra gündem oldu. Bununla birlikte Ali Sinanoğlu'nun hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar merak edildi. İşte, araştıranlar için Ali Sinanoğlu'nun biyografisi...

Ali Sinanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Ali Sinanoğlu'nun babası kim?
Ali Sinanoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Ali Sinanoğlu'nun babası kim?
GİRİŞ 24.05.2024 16:49 GÜNCELLEME 24.05.2024 16:49

Ali Sinanoğlu 1976'da Mardin'de dünyaya geldi. Aslen Mardinlidir. Anne tarafından ise Diyarbakırlıdır. Şimdilerde 47 yaşındadır.

Babası Suphi Sinanoğlu, annesi ise Diyarbakır'ın tanınmış aşiretlerinden biri olan Terkan'ın öncülerinden Sinan Kaya'nın kızıdır. Dedesi ise Mardin'in tanınan ailelerinden Şeyhmus Sinanoğlu'dur.

Çocukluk dönemini Mardin'de ve İskenderun'da geçiren Ali Sinanoğlu, 12 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı. 14 yaşında abileri ile birlikte kurduğu şirket ile ticaret ve iş hayatına atıldı.

Ali Sinanoğlu

Eğitimine devam ettiği dönemde müzik derslerine ve müziğe oldukça ilgili olan bu alana da yöneldi. Arif Sağ müzik okulunda solfej ve bağlama dersleri aldı. Lise döneminde ise müzik yapımcısı merhum Hilmi Topaloğlu ile tanıştı.

18 yaşında Prestij Müzik ile profesyonel müzik kariyerine ilk adımını attı. Koyu bir Beşiktaşlı olan Ali Sinanoğlu Asalet Marşı'nı takımına hediye etti. 1999'a kadar yürüttüğü müzik çalışmalarına 17 yıl ara verdi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bestelediği Erdoğan Marşı ile adından söz ettirdi. Sinanoğlu, aynı zamanda Beşiktaş Yönetim Kurulunda yer almaktadır. 

BEŞİKTAŞ BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

Ali Sinanoğlu, 2025'te Beşiktaş Başkanlığı için aday olacağını açıkladı. 

Ali Sinanoğlu'nun biyografisi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL