İstanbul Fatih’te deprem sonrası bu alanlar sabaha kadar açık! Belediye ücretsiz dağıtacak

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Fatih Belediyesi, vatandaşların barınma ve güvenlik ihtiyacını karşılamak amacıyla tüm sosyal ve spor tesislerini gece boyunca açık tutma kararı aldı.

GİRİŞ 23.04.2025 22:39 GÜNCELLEME 24.04.2025 08:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Silivri açıklarında gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki deprem, kent genelinde panik havası estirdi. Özellikle Fatih ilçesinde sarsıntıya evlerinde yakalanan vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirmek istedi. Durumu göz önüne alan Fatih Belediyesi, gece boyunca ilçedeki tüm sosyal alanları vatandaşların kullanımına açtı. Belediye, ayrıca temel ihtiyaçları da karşılayacağını duyurdu.

BELEDİYE TESİSLERİ GECE BOYUNCA HALKIN KULLANIMINA AÇIK OLACAK

Depremin ardından yaşanan tedirginlik nedeniyle birçok vatandaş evine girmek istemedi. Fatih Belediyesi ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, ilçedeki tüm sosyal tesislerin halkın kullanımına açıldığını duyurdu.

Açık olacak tesisler şunlar:

Sosyal tesisler
Spor tesisleri
Bilgi evleri
Çocuk kütüphaneleri
Millet bahçeleri
Parklar

TEMEL İHTİYAÇLAR BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geceyi dışarıda geçiren vatandaşların barınma, içecek, yiyecek gibi temel ihtiyaçları da Fatih Belediyesi tarafından karşılanacak. Vatandaşlara battaniye, sıcak içecek ve su desteği verileceği öğrenildi.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • cahit 6 gün önce Şikayet Et
    Bu halk ücretsize kıymet vermiyor 40 tl ye yemek veren Kent lokantaları nasıl kıymetlendi bakın hiç bir şeyi bedava vermeyin ucuz verin paralı olsun bakın kent lokantaları kapalı deprem dolayısıyla ucuz yemek dahi vermiyor ama yine de reklam onları yüceltiyor
    Cevapla
  • MuhammedAli 6 gün önce Şikayet Et
    Allahim ülkemi ve milletimi korusun
    Cevapla
  • hasan hüseyin 6 gün önce Şikayet Et
    istanbulda kimsenin ölmemesine chp çok üzülmüştür... şöyle 3-5 bin kişi ölseydi ne siyaset yapacaklardı kimbilir...
    Cevapla
  • İstanbullu 6 gün önce Şikayet Et
    Özellll nerdesin hadi gelsene saraçhaneye gel vatan hsinilgi boykot için İstanbul’da yatıp kaltın gençleri çağırdın hadi bekliyoruz gel aslında geç bile kaldın bu saatten sonra gelsen ne yazar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'u terk ediyorlar! Herkes kendi memleketinde olsa nüfus sil baştan değişirdi....
Kehanette Nostradamus’u geçebilirdi, ama…