Demirtaş, Sadak ve Akengin'e ceza

PKK propagandası yapmaktan yargılanan Nurettin Demirtaş, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin için karar açıklandı.

Demirtaş, Sadak ve Akengin'e ceza
Demirtaş, Sadak ve Akengin'e ceza
GİRİŞ 04.06.2009 23:45 GÜNCELLEME 04.06.2009 23:45

İbrahim Yakut'un haberi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Savcı mütalaasında, sanıkların okuduğu ''Demokratik Toplum Kongresi'' adlı toplantının sonuç bildirgesinde, terör örgütünün propagandasının yapıldığını bildirdi.

Sanık avukatlarından Meral Danış, toplantıda okunan yazılı metinin, müvekkili Nurettin Demirtaş tarafından hazırlanmadığını, bu nedenle Demirtaş'ın suç işleme kastıyla hareket etmediğini savundu.

Sanık Selim Sadak'ın avukatı Sezgin Tanrıkulu da müvekkilinin şiddete başvurmadan kendi özgür düşüncelerini dile getirdiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından, sanıklar Demirtaş, Sadak ve Akengin'in Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 1'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, ayrıca sanıkların ''Mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar'' TCK'nın ''Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma'' hükmünü içeren 53. maddesinin uygulanmasını da kararlaştırdı.

-İDDİANAMEDEN-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 26-28 Ekim 2007'de DTP milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı ''Demokratik Toplum Kongresi'' adı altındaki toplantının sonuç bildirgesini okuyan sanıklardan Demirtaş ile Akengin ve Sadak'ın, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • serhat devrim 17 yıl önce Şikayet Et
    kürt sorunu. karanlık güçler kararlarını vermişler kürt sorunu kesinlikle çözülmeyecek.bir laf vardır filler tepinir çimenler ezilir diye.kürt siyasetçiler hapse tıkıldıkça kürt sorunu daha da çıkılmaz bir hal alır.sonra operasyonlar şiddetlenir,her gün mayınlar patlar,şehit cenazelerinde ağıtlar göğe yükselir.sonra da bu siteye yorum yapan bazı cahiller de daha sivri milliyetçilik yapar.çözün bakalım bu düğümü çözebilen varsa tabi.
    Cevapla
  • mehmet arif ak 17 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar hala serbest ve bu ülkenin ekmeğini yiyor. Osmanlı döenmimde Abdülhamid Han'ı devirip meşrutiyet getirenler ölücüleri meclise sokarak ülkenin parçalanmasına sebep oldu. Türkiye Osmanlının yıkılışından hiç ders çıkarmamışa benziyor, duyunu umumiye yerine imf, itila devletleri yerine abd ve ab var. Amaçları aynı sevri tekrar canlandırmak. rum ermeni ler bu işte yeterince taşeron oldu. Aynı oyuna şu an kürtler geliyor. Eleaşları gene dış destekli
    Cevapla
  • kenan soykan 17 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarda olmaz. Yok daha neler "alp eren" çok güzel yorumlamış. "ülkemizi bölmenin cezası 1 yıl " . Bunlar bizim 30 bin insanımızı katleden bizim milyarlarca dolarımızı boşa gitmesine neden olan pkk'yı savunuyorlar ve biz bunlara 1 yıl ceza veriyoruz. Hiç caydırıcı değil bukadar parayla ülkede üniversiteye gitmeyen genç kalmazdı... herkes tepkisini ortaya koysun. Sustukça birşeyler değişmiyor bu memlekette. Siz de sesinizi çıkarın
    Cevapla
  • fırat karahan 17 yıl önce Şikayet Et
    nedennnnnnnnnn... Madde 302 - (1) Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. neden tck nın bu vd maddelerini uygulamıyorsunuz.... nedennnnnnn .. kimse bunları ölünceye kadar tıkmıyor.. maddeler açık...
    Cevapla
  • ademhakan 17 yıl önce Şikayet Et
    Çok yazık. Gerçekten çok yazık... Bu günleri de mi görecektik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için korkutan deprem senaryosu: Sessizliğe kanmayın! Uzmandan 6,2 uyarısı
39 günlük şölen başlıyor! Dünya Kupası'nda ilk düdük bu akşam çalacak