Bordo bereliler o isimleri almak için sınırda

Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyon kapsamında Özel Kuvvetler'e (Bordo Bereliler) mensup 17 kişilik tim, Irak'ın kuzeyine girdi.

Bordo bereliler o isimleri almak için sınırda
Bordo bereliler o isimleri almak için sınırda
GİRİŞ 05.11.2011 10:39 GÜNCELLEME 05.11.2011 10:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, bölgeye intikal eden özel eğitimli ekibin hedefinde, terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan ile Zap kampında olduğu düşünülen Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok var. Bordo Bereliler'in, bu isimlerden en az birini Türkiye'ye getirme yönünde karar aldığı aktarılıyor.

Terör, son olarak Bingöl'de sivil vatandaşları hedef aldı. Saldırıda çocuklarına siper olan Nesibe Belgin ve Mehmet Cibik isimli vatandaşlar hayatını kaybetti.

Çukurca saldırısının ardından Bingöl'deki canlı bomba saldırısının emrini de Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiğinin tespit edilmesi hem Özel Harekat polislerini hem de Özel Kuvvetler Komutanlığı ekiplerini harekete geçirdi.

Bu kapsamda Çukurca saldırısı sonrasında bölgeye intikal eden özel eğitimli ekip, örgütün lider kadrolarına yönelik operasyon başlattı.

Güvenlik birimlerinden edinilen biligiye göre, harekat Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok gibi isimleri hedefliyor.

Son operasyonun ardından Irak'ın kuzeyine giriş yapan ekipte biri subay olmak üzere 17 kişinin olduğu dile getiriliyor.

Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere kuvvet komutanlarının son operasyonu yerinde yönetmesinin hem özel kuvvetlere hem de diğer askerlere büyük bir moral verdiğinin altını çiziyor.

Öte yandan, son operasyonun ardından örgüt içinde de birtakım bölünmelerin yaşandığını aktaran kaynaklar, telsiz dinlemelerinde bunun açıkça ortaya çıktığını belirtiyor.

Örgütün aralık ortalarına kadar eylemlerine devam edeceği yönünde bilgilerin geldiği ifade edilirken en fazla talimatın 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'den geldiğine dikkat çekiliyor.

Bundan dolayı da örgüt içinde Erdal'a karşı son dönemde tepkilerin arttığı ileri sürülüyor. Hüseyin'in Irak'ın kuzeyindeki Zap kampında bulunduğu tahmin ediliyor.

İstihbarat birimleri, Bahoz Erdal'ın yer değiştirme olasılıklarını da mercek altına aldı. Özel Kuvvetler'e bağlı eğitimli askerler, Irak'ın kuzeyinde örgüt liderlerini yakından takibe alırken, diğer birliklerin de belli periyotlarla kırsal bölgelerde operasyonları sürdürdüğü belirtiliyor.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 18
  • hüseyin güneytepe 12 yıl önce Şikayet Et
    AKLIN YOLU BİRDİR'DE. Aklın yolu birdirde kardeşim bu ne aymazlıktır?anlayamıyorum.Madem terörden terörle mücadeleden laf ediyorsunuz,o halde bu ne perhiz bune lahana turşusu?habercilik ayagına istihbaratmı sızdırıyorsunuz?Sn başbakan medya patronlarına,yöneticilerine bu işin yolu budur tarzında hatırlatmada bulunuyor hala aynı hala aynı ey kendini aydın maydın iltifatlarla pazarlayan medya mensupları biraz destekte siz olunda şu beladan kurtulalım artık.Bakın eller gitti aya biz hala yaya teröre destek verenlerden teknoloji dilenmektende kurtulalım artık...
    Cevapla
  • ct 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl haber?. Kuzey Irak içlerine oprasyon düzenliyorsunuz eli silahlı terör örgütüne karşı davul zurna çalmadığınız kalıyor. Bu haberde bir sakatlık var. Bu olayın gizli yapılması gerekmiyor muydu?!
    Cevapla
  • Abdullah Öz 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cafer Uca'nın dediklerine bir ekleme.... ABD dediğimizde neocon-yahudi-cumhuriyetçi,Bush,Cheney,Abromovitz vs. gibi saldırgan,silah endüstrisi yandaşı,işgalci,savaşcı,askeri diktalarla iş tutan ittifak yapan ,onları destekleyen bir grup var...Kır saçlı şovmen Jay Leno da bunları destekleyenlerden biri...sık sık Obamayı eleştiriyor şov programında...Bunlar, Afganistana,Irak'a, Sudan'a vs. saldıranlardır...Bir de demokrat ABD var...Clinton,Obama vs...Bunlar,demokratik yönetimleri destekleyebilirler...Halkların biraz alım güçleri olsun da, onlara biraz da bilgisayar satalım,yazılım satalım,I phone satalım, yüksek teknolojiler satalım diye hesap ederler...Dış konjonktür,iyi bir diplomasi ile pkk nin yok edilmesine engel değil... ...Artık, gerisi bize kalmış,diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    40 bin özel eğitimli bordo bereli ne yapiyor. bazı kaynaklarda bordo berelilerin sayısının 40 civarında olduğu syleniyor bu kadar özel eğitimli savaş sanatı ustasına sahip bir ordunun bu derece başarısız olmasına anlam veremiyorum gaz alamaya yönelik haberlerin dışında somut bir şey yok.. sadece 10 bin tane bordo bereli üç ay içinde kandili yerinden söker ama icratt yok kuru gürültü var ...
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    ÖNEMLİ OLAN NİYETTİR. pkk terörü bunca yıl neden bitirilmedi, veya bitirilemedi.. Pkk denilen belayı işin başından beri bu olayların organizesinde var olan ABD ve İsrail terörün boyutunu değiştirmek için. İncirlikten kaldırdıkları çekiç güç helikopterleri vasıtasıyla, açıkca dağlardaki pkk lilere silah ve gıda sevketti, pkk büyütüldü uluslararası hüviyeti kazandırıldı. Bununla beraber Almanya ve Fransa nın bize sattıkları silahları terör olaylarında kullanamayacağımızı söyleyerek Türkiye üzerindeki niyetlerini açığa çıkarıyordu. ABD nin bu hareketi neden durdurulamadı. ABD ve Avrupa devletlerinin birçoğu Türkiye nin Müslüman ağırlıklı hükümetlerle idaresine sıcak bakmamaları. İçimizdeki anti Müslüman odaklarlarla kolayca işbirliği yapmalarını da sağlıyordu. Bunun içinde etkili bir mücadele verilemedi, ŞEHİTLERİN FAZLALAŞMASI, HALKIN HÜKÜMETLERDEN ve SİSTEMDEN BIKTIRILIP İSYAN ETTİRİLEREK, ORDUYU KURTARICI DURUMUNA GETİRİP ASKERİ VESAYETİN KURUMLAŞMASI SAĞLANABİLİNMESİDİR. Tıpkı 28 Şubat daki sessiz darbe sonucu terör durdurulmuştu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar