3 sahte balcı daha teşhir edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balda ''taklit ve tağşiş'' yaptığı tespit edilen 3 firmayı daha teşhir etti.

3 sahte balcı daha teşhir edildi
3 sahte balcı daha teşhir edildi
GİRİŞ 11.04.2012 17:14 GÜNCELLEME 11.04.2012 17:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bakanlığın internet sitesinden yapılan duyuruda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, yaptığı kontrollerin sonuçlarını 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca kamuoyuyla paylaşabileceği hatırlatıldı.

Buna göre, taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) yaptığı tespit edilen, ürün ve firma bilgileri şöyle:

''Bal Teknesi marka süzme çiçek balı üreten Marmaratürk Bitkisel ve Organik Ürünler (parti seri no: 001), Balderesi marka süzme çiçek balı üreten Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti. (parti seri no:019), Balderesi marka süzme çiçek balı üreten Tuana Bitkisel Ürünler Kozmetik Gıda İnş. San. Dış Tic. Ltd. Şti.(parti seri no:02).''

Bakanlık, daha önce de laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ''Oskar marka süzme çiçek balı üreten Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi (parti seri no:03) ve Maxitat marka süzme çiçek balı üreten Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ni (parti seri no:0106)'' ilan etmişti.

YORUMLAR 16
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Ağızlarından burunlarından gelsin. sahtekarlıkla kazandıklarının hayrını görmesinler..
    Cevapla
  • Monte Cristo 12 yıl önce Şikayet Et
    Kanser. Kanser hastalığının son yıllarda inanılmaz derecede nasıl arttığını gösteren bir haber bu.Bal sahte,sucuk sahte,süt sahte,zeytinyağı sahte,her yer domuz ve domuz ürünleri kaynıyor,aldığın sebze meyve tarım ve hormon ilaçları enjekte edilmiş bunu sonucunda da bunların olması gayet doğal.
    Cevapla
  • huzurislamda 12 yıl önce Şikayet Et
    kampanyadan bal aldım 18 den. kutusu üzerinde avrupa kalite ödülü yazan baldan 3 kavanoz aldım,balın gerçeğini anlamak için kaşığı bala daldırırsın yarım metre kadar havaya kaldırırsın bal kesilmeden akmaya devam ediyorsa hakikidir yoksa çakmadır.bal ip gibi olsa bile kesilmeden akar (diye biliyorum)
    Cevapla
  • burhan kamalı 12 yıl önce Şikayet Et
    türkiyelim böyledir 2 güzel kelime kullanana hemen aldanır. hiç düşünmez mi ALLLAH aşkına o kavanozun son çıkış fiyatı 20 tl o kadarına bal olabilirmi maliyetini karşılamaz balın iyisi karadeniz artvin erzurum van çatak hakkari yüksekova bölgesi ballarıdır minumun kg fiyatı 70 tl den başlar 500 tlye kadar gider gerçek balı test etmek çok kolaydır bir kaşık bir çakmak yeterlidir balın sıvı kısmını kaşıkla alıp altından çakmakla ısıtılır 1 dk içerisinde bal katranlaşırsa bal gerçek değildir şeker oranı ne kadar yuksekse katranlaşma süresi o kadar kısadır yani hemen katranlaşmaya başlar katranlaşma çay şekerini de yaktığınızda siyahlanırya aynen balda öyle oluyosa sahtedir lütfen aldığınız balı hemen bu yolla test edin ama etmenizide gerek yok 20 tl lik bal ise o bal değil kesinlikle şerbetdir reçel alıp yeyin daha iidir
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    sitesine girdim. çok güldüm yüzsüzlüğün bu kadarına da pes sahte balderesi ballarına dikkat! çekmişler ,üleyn zaten siz kendiniz sahtekarsınız birde korsanının korsanı mı var çok güldüm valla aman sahte balderesi balları da varmış dikkat edecekmişiz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada