Çocuklarla halat çekme yarışı!

Kurban Bayramı'nda Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na giden çocuklar eğlenceli saatler geçirirdi.

GİRİŞ 06.10.2014 18:21 GÜNCELLEME 06.10.2014 18:23

Burada en büyük ilgi gören hayvanlar arasında bulunan Sibirya Kaplanı ile aralarında büyüklerin de bulunduğu çocuklarla girdiği halak çekme mücadelesi ilgiyle izlendi. Aynı zamanda hayvanın kas gücünü muhafaza etmesi amaçlanan bu mücadeleyi, 7-8 kişiye rağmen halatı ağzıyla çeken kaplan kazandı.

Bayramın ilk üç gününde  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkını İstanbul ve Kocaeli'den gelen 10 binin üzerinde vatandaş ziyaret etti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı olan ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden işadamı Faruk Yalçın'ın kurduğu Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı bayramlarda da kapılarını ziyarete açık tutuyor.  Çoğunluğu nesli tükenmekte olan 3 bine yakın havvanın barındığı parkta en büyük ilgiyi ise Mişa adlı Sibirya Kaplanı çekiyor.

Zaman zaman burada şima ile çocuklar arasında halak çekme mücadelesi yapılıyor. Kafesin içine uzatılan halatı bir yandan kaplan çeketren, dışarda da 8-10 çocuk çekerek halak çekme mücadelesi gerçekleştiriliyor. Bugünkü mücadeleyi de, aralarında büyükler de bulunmasına rağmen halatı içerden güçlü çenesiyle çeken Mişa yine kazandı. Bu mücedele ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın  bayramdaki faaliyetlerle ilgili açıklama yaparken, ziyaretçiler  sadece bazı belgesellerde izleyebildiği Siamang maymunlarının şarkı söylercesine çıkartığı sesleri dinledi. Öğlene kadar boğazlarını şişirerek bu sesleri çıkaran maymunlar da herkesin ilgi odağı oldu.  Dünyanın  en yırtıcı hayvanlarından biri olan  olan Sibirya kaplanları ile ilgili bilgi de veren Gökmen Aydın, Bu kaplanlar inanılmaz bir güce sahipler.  Bu gösteri kaplanlar için yapılan zenginleştirme etkinliğidir. Biliyorsunuz kaplanlar avını 60 kilometre takip ederek güç harcarlar. Burada kısıtlı bir alanda gücünü harcayamadığı için bir mekanizma hazırladık. Halat çekerek bayağı yoruyoruz onu. Bu da onun kas gelişimine destek oluyor. Biz bu etkinliğimizi daha önce bakıcılarımızla denedik. Zaman zamanda yapmaya devam ediyoruz. Dediğim gibi hayvanın yağlanmasını önlemek ve kas gelişimini desteklemek için bu tür sporu yaptırıyoruz. İlk denememizde 50 tane bakıcımız vardı ve hepsiyle baş ede bildi.

Zaten tırnağını halata taktığı zaman, halatı bırakmasını sağlamak imkansız. Sonuna kadar inatçı, çünkü doğal yaşamda da aynı. Bugün Parkımıza gezmeye gelen çocuklarla denedik ve birkez daha gücünü gördük.’’ dedi.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın  ziyaretçilere ayrıca, parkta bulunan   Boz ayıların ne kadar zeki olduklarını göstermek için  oluşturulan mekanizmadan, yumurta ve cevizleri nasıl aşağıya indirdiklerini izlettirde.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu