"Milletin iradesine saygılıyız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye meclis üyeleri toplantısında konuştu.

GİRİŞ 28.08.2014 10:26 GÜNCELLEME 28.08.2014 12:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Belediye Meclis üyeleri olarak size burada yasalardan, yönetmeliklerden söz edilecek. Halkın çıkarlarını nasıl korumanız gerektiği anlatılacak.

Sizden bir tek şey istiyorum karar alırken Gezi eylemlerini, o onurlu eylemleri sakın unutmayın!

Türkiye kültürel birikimi ve köklü tarihi ile benzersiz bir ülkedir. Bizim bu kenti talana teslim etmememiz gerekiyor. Size düşen görev bu, bu talana engel olun.

Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz.

Ben Türkiye'ye ve kendi insanıma güveniyorum. Büyük hayallerle dolu olan gençlerimizin, iktidar ikinci sınıf görse de kadınlarımızı, ülkemizi kalkındırmaya çalışan milyonlarca insanımız çalışıyor. Benim, bizim umudumuz bu.

Belli makamlara gelenler demokrasi kurallarını çiğniyor ve biz buna müsaade ediyorsak, demokrasimize ihanet ediyoruz demektir.

Anayasa bir milletin namusudur, haysiyetidir. Yürürlükte olan Anayasa'yı dikkate almamak en büyük suçtur. Ben vekil seçildiğim gün Anayasa'ya sadaketten ayrılmayacağıma dair yemin ettim. Bir kez daha bu değeri hatırlatmak, milletime karşı borcumdur.

İlk kez halk oylaması ile Cumhurbaşkanı seçildi. Milletin iradesinin başımızın üzerinde yeri var.

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişkisi kesilir ve vekilliğine son verilir. YSK sonuçları açıkladıktan sonra yaşananlar kabul edilemez.

YORUMLAR 12
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi canım sende..... kısaca bu kadar... hadi canım sende..
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    sahtekar bir taraftan millet iradesine saygılıyız öbür taraftan aanyasa kitabı atın !. Bu yatığınız en büyük terbiyessizlik ATATÜRK'E VE ONUN KURMUŞ OLDUĞU MECLİSİ ) sözde atataürkçü ha sahtekarlar.!
    Cevapla
  • CEMİL BAL 9 yıl önce Şikayet Et
    siz hiçbir zaman saygılı olmadınz. çünkü bizleri her zaman küçük ve hor gördünüz, arkanıza milleti değil büyük devletleri ve pensilvan yadaki zatı aldınız, sizler her zaman kaybetmeye mahkumsunuz, sizler bizleri ne kadar da öldürürseniz öldürün bizler asla tükenmeyecek, bitmeyeceğiz, sizlere olan kinimiz her zaman devam edecektir. sizler bizleri görmezlikten gelin hiç önemli değil, ama biz sizleri çok iyi görüyoruz ve kim olduğunuz çok iyi biliyoruz. Allah (cc) bizleri sizlerin eline düşürmesin yoksa halimiz nice olur.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar millete her zöman küçümseyen gözle bakmışlardı yine aynısı yapıyorlar... bunların düşüncesi,millet bilmez en iyisini biz biliriz tafralarıdr..yıllardır böyleydiler,millete hiç saygıları olmadı şimdide olamaz,olmuyorda zaten..olsaydı,meclise gelirdiniz..kendinizi mecbur hissederdiniz!bakınız Sayın GÜL kongreye katılmadı,niye?Çünkü daha C. Başkanlığı bitmemişti,tarfsızlığını bozmamak için!Biri gitmeden ,ötekinin görevi başlamaz!Öyle olsaydı ,aynı partiden olmasalardı,mesela es kaza Kılıçtar efendi c. başkanı olasa idi.sayın gül bir kanunu onaylasa,diğeri hayır olmaz ben reddediyorıum dese ne olurdu..Böyle ikibaşlılık olur mu? Bunların derdi bahane,kıskançlık,ezilmişlik!
    Cevapla
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    klas. İnsan yalancı olurda bu kadarda olmaz. Bu kadar yalan söylerken yüzleri bile kızarmıyor yaaa... Siz milletin iradesine asla ve asla saygı gösermedini ucube siyasetçi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar