Demirtaş net konuştu: Yalnız bırakırsanız...

IŞİD ile YPG güçlerinin çatıştığı Kobani bölgesine giden Selahattin Demirtaş Türkiye'ye önemli çağrılarda bulundu.

Demirtaş net konuştu: Yalnız bırakırsanız...
Demirtaş net konuştu: Yalnız bırakırsanız...
GİRİŞ 30.09.2014 14:21 GÜNCELLEME 30.09.2014 14:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki HDP milletvekilleriyle Suriye'ye geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'na geldi. HDP grubu, daha sonra terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Kobani bölgesine geçti. Demirtaş, ziyaretinin ardından Suruç’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Demirtaş, özetle şu ifadeleri kullandı:
 
“IŞİD, Kobani’ye girerse, ‘Kobani IŞİD’in yönetiminde’ demeyeceğiz. IŞİD’e olan mücadelesini her yerde sürdürecek. Onuru olan herkes IŞİD’e karşı mücadele verecek. Bir halk tek yürek olup savaşıyorsa mücadele kazanılmış demektir. ‘Burada bir vahşet var, biz bu vahşetten korkmuyoruz, diz çözmüyoruz dediniz’. Vahşet tüm dünyaya duyuruldu.
 
Kürtler Türkiye için bir tehdit değil. Buradaki insanlar sorun yaratmak için değil, sorunu çözmek için buradalar. Asıl tehdit, Kobani’ye 2 kilometre yaklaşan IŞİD barbarlığıdır. El ele verirsek IŞİD’i durdurabiliriz. Bugün el ele verme günüdür, Kürt’ü yalnız bırakma günü değil. Kobani, Türkiye’nin her yerinde sahiplenmelidir. Hükümetin doğru okumasını istiyorum. IŞİD’e karşı tarihi direnişi hep birlikte yapalım. Tarihi bir kırılmadan dönme mümkündür. Bu bir yalvarma değildir. Bu halkı yalnız bırakırsanız elbette kendi başımızın çaresine bakarız. Yalnız bırakırsanız ilkesizliğinizle sorgulanırsınız. İnşallah buradaki gidişat tersine döner.”

YORUMLAR 10
  • Aziz AKBIYIK 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ekersen Onu Biçersin Sayın Demirtaş. Sayın Demirtaş, ateşle oynarsan bir gün o ateş döner senide yakar, işte o gün bugündür. Ama yine şöyle diyorum "hadi yiğitlik, mertlik bizde kalsın" zaten kim düşse evvel Allah elinden tutarız.
    Cevapla
  • volkan9015 9 yıl önce Şikayet Et
    önce kendi millet vekillerine sahip çık o zaman. Askere taş atacağına çiçek versin önce.... zaten bi öyle bi böyle konuşmanızı yemiyor artık bu millet. barış diyorsunuz savaşı körüklüyorsunuz, demokrasi diyorsunuz insanlara zorla oy verdiriyorsunuz, kardeşlik diyorsunuz askere polise kalleşçe saldırılar düzenliyorsunuz, kobani diyorsunuz ağa babalarınız kandilde yatıp naralar atıyor. demezlermi peki kandildeki ağa babalarınız kobanidekilerin kardeşi değil mi niye yardım etmezlerde saklanırlar.
    Cevapla
  • Can Senol 9 yıl önce Şikayet Et
    Konuyu saptirmayalim. Daha kisa bir süre önce YPG Esad ile anlasti ve Türkiye´ye sirt cevirdi. Simdi herhalde arada bir güvensizlik var.Hem 140 bin yardima muhtac Kürt kardeslerimizi aldik.Herseyi lütfen basitlestirip hic bir sey olmamis gibi yansitmayalim.Madem ki kardesiz o zaman dürüst olalim ve Türkiye´ye giren 140 bin kardesimizi ve asayisi koruyan yardim istenilen askerlerimizide taslamayalim,okullari yakmayalim,askere ve polise molotof atmayalim,taciz atesi acmayalim,gerginlik yaratmayalim ve arkasindanda hakliymis gibi devlete veryansin etmeyelim. Bir sürec basladi ve kardesce destek olalim. Selamlar
    Cevapla
  • HERİ1960 9 yıl önce Şikayet Et
    NİYE SONRADA TÜRKİYEYE KAFA TUTASINIZ DİYEMİ.. Memleketinde adan gibi durmayanların hakkından birileri geliyor.ırakta hemen ırtakı sattılar, suriyede suriyelileri.yemezler bize muhtaç ıolduklarını herkes anlamalı.rahat dururlarsa bize dönecekler.isteyen gitsin o bataklıkta ölsün.yeterki bizim ülkemize bulaşmasınlar.selehahin bey istesen dedeb kalma çakaralmaz zı göndereyinde sen de kobaniye yardıma git.suriyedekşi kürt lerin örgütçüleri türkiyeye kefe tutuyorlardı.ne oldu.simdi yardım istiyorlar.insani yardıma ever.ama örgütlere asla yardım etmemeli türkiye.sonra silahlar bize döner.
    Cevapla
  • Ertan Seyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Açıkcası Kobani'nin düşmesi bizi pek ilgilendirmiyor.. Halep , şam , musul , kerkük düşerken siz ne kadar ilgilendiyseniz kobani de bizi o kadar ilgilendiriyor. PKK'nın öldürdüğü askerler sizin ne kadar canınızı yaktıysa kobani de ölenlerde canımızı o kadar yakıyor. İnsanlık yaptık kaçanları aldık. Kobaniye yapılacak yardımlar bize taş , molotof kokteyli ,araç yakma , sık sık güvenlik güçlerine ateş açma olarak geri dönecektir. İlkeli olsanız , temiz kürt kardeşlerimize canımız feda ama daha dün sizin militanınız AYSEL ordaki askere taş atmıyormuydu ? Kaldıki dış politika gereği ülkelerin iç işlerine karışmıyoruz. Türkmenlere ne yardım ettik ? İnsani yardımı dinsize bile yapıyoruz zaten. Daha ne istiyorsunuz doğrusu pek anlamadım. AYSEL'e söyleyin bizim askerimize değil İŞİD'e taş atsın o zaman belki anlaşırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Görülmemiş rakamlar! İşte milyarderlerin sahip olduğu en büyük yatlar...
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?