AK Partili İnceöz’den HDP’li Aydoğan'a yanıt

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ile HDP’li vekiller arasında "terör" tartışması yaşandı.

AK Partili İnceöz’den HDP’li Aydoğan'a yanıt
AK Partili İnceöz’den HDP’li Aydoğan'a yanıt
GİRİŞ 06.03.2016 14:07 GÜNCELLEME 06.03.2016 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda 2016 yılı Bütçe Kanun tasarısı ve 2014 yılı Kesin hesap Kanun Tasarısı 9. tur görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Türkiye’nin El Nusra, El Kaide gibi çetelere yardım ve destek sağladığını" iddia ederek, "2012 yılında, evet, Ceylanpınar’da akşamın karanlığıyla birlikte, El Nusralar, El Kaideler o Ceylanpınar sınırını komşu kapısı gibi kullanıyorlardı ama şimdi tablo değişti; uluslararası güçler baskı yaptı, şimdi IŞİD terör örgütü oldu. Şimdi El Kaide, El Nusra terör örgütü oldu" ifadelerini kullandı.

Aydoğan, 6 aydan beri Diyarbakır’da resmen bir şehir savaşı yaşandığını savunarak, "Kentin her tarafından duyulan, her gün onlarca, yüzlerce bomba atılıyor. Şimdi, böylesi bir coğrafyaya, yine bu tip şehir savaşlarının yaşandığı Mardin’e, Hakkari’ye hangi aklı başında olan bir iş adamı gelip yatırım yapabilir ki? Tabii ki çözülmeyen Kürt sorunu, yaşananlar sadece bölgeyle sınırlı değil. İstanbul’da artık bombalar patlıyor ve gerçekten bu ülkede bu soruna biz çözüm bulunmazsa yaşananlar bölgeyle sınırlı kalmayacak, kalmıyor zaten" şeklinde konuştu.

İLKNUR İNCEÖZ: "OLUP BİTENİN SORUMLUSU TERÖR ÖRGÜTÜ"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, o bölgelerde yaşananların sorumlusunun terör örgütü olduğunu belirterek, "Buradaki olup bitenin sorumlusu terör örgütüdür. Terör örgütü oradaki vatandaşlarımızı tehdit etmese, çukurlar kazılmasa, vatandaşlarımızın hayatları tehdit edilmese, bugün o bölgede öz yönetim ilanı olmasa ve halkı da buradaki eş başkanlar direnişe çağırmasa o bölgede 7 Haziran öncesi olduğu gibi devam ederdi. O bölgede ciddi şekilde halkın silahla, özel hayatı tehdit altında. Buradaki mücadele terör örgütleriyle mücadeledir. Terör örgütlerine karşı tavrımız nettir, hiç birini ayırt ederek, birine yakınlığımız söz konusu olamaz" diye konuştu.

NURSEL AYDOĞAN: "HENDEKLER AÇILDI DİYE BİR HALKIN EVİNİ BARKINI BOMBALAYAMAZSINIZ"

Bunun üzerine HDP’li Aydoğan, "Hendekler açıldı diye bir halkın evini barkını bombalayamazsınız. Oraya 10-20 tane hendek açıldı diye sivil yerleşim yerlerini havan toplarıyla, en ağır silahlarla bombalayamazsınız. Böyle bir operasyon yok. Hendekler bir sene önce açıldı. Siz 6 aydır müdahale ediyorsunuz. O hendekler açıldı, 6 ay kaldı. Ne zaman ki siz operasyonlara başladınız, Sur’u tarla haline dönüştürdünüz. Eş Başkanlarımız elbette ki halkı direnişe çağıracaklar" ifadelerini kullandı.

İLKNUR İNCEÖZ: "TONLARCA PATLAMA, BUNU DA MI DEVLET YAPTI?"

İlknur İnceöz ise Kürt kardeşleri bir sorunları olmadığını söyleyerek, "Bilin ki, PKK terör örgütünün kendinden olmayan Kürtlerle ilgili ciddi problemi var. Sizin inandıklarınıza inanmayanları dışladığınız, tehdit ettiğiniz, sokağa çağırdığınızda gelmediğinde tepki gösterdiğiniz Kürt kardeşlerimiz bu oyuna gelmeyecektir. Başbakanımızın gördüğü budur. Tonlarca patlama. Bunu da mı devlet yaptı? Oradaki mücadele güçlü ve kuvvetli bir şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • aakadir çengel 8 yıl önce Şikayet Et
    dokunulmazlıklar hemen kalksın yoksa sizde o hainlerin ekmeğine yağsürmüş olursun sayın başbakan içimiz yanıyor acele et
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Fatih'te korku dolu anlar! Kadına yumruk ve kafa atıp çantasını gasp etti...