CHP KHK iptali için yine AYM'ye gitti!

CHP, OHAL döneminde yayınlanan 669 sayılı KHK'yı AYM'ye götürdü

GİRİŞ 27.09.2016 15:38 GÜNCELLEME 27.09.2016 17:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü hal ilanından sonra çıkartılan kararnamelerle ilgili ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP, bu kez 669 sayılı kararnameyi Anayasa Mahkemesine götürdü. Başvuruda ilgili kararnamenin kimi hükümlerinin iptali istendi.

669 sayılı kararnameyle, ordudan bin 389 asker ihraç edilmiş, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlanmıştı. Ayrıca harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları da kapatılmıştı.

YORUMLAR 17
  • Halkın Sesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu partiye verilen maaşlara ve devlet yardımlarına yazık.Milletin parasıyla millete düşmanlık ediyorlar.Mahkemeye vermek bunların yaptığını doğru göstermez.Aym bunlara karşı olarak dava açmalı.Her aklına gelen şey için aym ye gidilir mi ? Bu resmen devlet makamlarının vaktini boşa harcamaktır.
    Cevapla
  • memleket sever 7 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah..Bu adamlar nerede yaşıyorlar..Gözleri görmemez kulakları duymaz..50 yıldır istemezük le geçti..yeter yaa bu memlekette birlikte yaşıyoruz..el insaf böylesi günde hiç yoksa biraz susun be..!filim aynı filim artisler değişmiş Menderesi asan kafa bu değil mi...
    Cevapla
  • birtürk 7 yıl önce Şikayet Et
    CHDP liler siz kim oluyorsunuz da türklük şuurunu yok etmeye çalışıyorsunuz
    Cevapla
  • abdullah çiçek 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz ve yeni kapı ruhu ile insanlık ve vatan duygusunu kendine yükleyen kılıçtaroğlu ve tayfası küçücük bi suikast girişimi ile fabrika ayarlarına geri dönmüş.
    Cevapla
  • VATANSEVERLIK 7 yıl önce Şikayet Et
    ben bir vatan perver olarak kilicdaroglu 6.yada 7,defa secim kaybetti acaba bu turk milletimizin aklina hic gelmezmiki bu adam muhalefet partisi lideri olarak dunyaya neden seyehat etmez biz dunyaya bagli deyilmiyiz dunyanin sosyalistleri muhalefet partileri turkiyenin dogusunda cirit atarken hukumetimiz ulkemiz hakkinda ah kem yalan dolan atarak turk milletini karalayarak dunya gazetelerinde haberlerinde hep bizi karaliyorlar bunlarla ugras chp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası