AK Parti'den KHK açıklaması: Komisyon kurulabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulabileceğini belirtti.

AK Parti'den KHK açıklaması: Komisyon kurulabilir
AK Parti'den KHK açıklaması: Komisyon kurulabilir
GİRİŞ 03.10.2016 18:40 GÜNCELLEME 03.10.2016 18:40

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerle sohbet toplantısında,Meclis'in bu haftaki gündemine ilişkin bilgi verdi. 

CHP'nin bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Elitaş, başvurunun anayasaya aykırı olduğunu savundu. 

KOMİSYON TEKLİFİ

Elitaş, KHK'larla ilgili itirazlar konusunda Meclis'te bir komisyon kurulabileceğini belirterek, "Meclis'te KHK'larla ilgili bir komisyon kurulabilir. Tıpkı, bir ihtisas komisyonunda kurulan alt komisyon gibi çalışabilir. Dört partiden birer teknik adam itirazları inceler, eğer mutabık kalınırsa KHK'da düzenleme yapılabilir. Ama CHP, ilk KHK'yı AYM'ye götürmedi, anayasaya aykırı bulmadı. Komisyon kurulmasını hükümete teklif edeceğiz." diye konuştu.

Gazetecilerin, "Komisyon kurulmasıyla ilgili ne zaman Başbakan ile görüşeceksiniz?" sorusuna Elitaş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra görüşebileceğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı