Fethullah Gülen'in iadesinde kritik gelişme!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye gidiyor. Bozdağ, Fethullah Gülen'in geçici tutuklama talebini ABD'ye iletecek.

Fethullah Gülen'in iadesinde kritik gelişme!
Fethullah Gülen'in iadesinde kritik gelişme!
GİRİŞ 11.10.2016 11:57 GÜNCELLEME 11.10.2016 12:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ, 25 Ekim'de ABD'ye hareket edeceğini, 26-27 Ekim'de ABD Adalet Bakanı Lynch ile görüşeceğini belirterek, "Oradaki programımızın ana konusu Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu ve halen yöneticisi terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin geçici tutuklama talebimizdir" diye konuştu.

FETÖ'ye ilişkin pek çok delil bulunduğunu ifade eden Bozdağ, yeni gelişmeleri de ABD'deki muhataplarıyla paylaşacağını söyledi.

Bir gazetecinin, hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının kura töreninin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kongre merkezinde yapılacak olmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiğini anımsatması üzerine de Bozdağ, yargı görevi yapanların bağımsızlığı ve tarafsızlığının oturduğu mahalleye, toplantı yaptığı yere göre değil, verdiği kararlara göre değerlendirildiğini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,"Sayın Kılıçdaroğlu keşke toplantı yerine göre yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için yeni ölçüler koymak yerine gerçek yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını savunsa biz de saygı duyarız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • cemal 7 yıl önce Şikayet Et
    bozdağ buı son girişim olsun vermezlerse incirliği kapatın nato ile ilişkileri dondurun başka çare yok akıllı olun
    Cevapla
  • sahil_81 7 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna masraf, boşuna zaman kaybı. ABD vermez Fetullah Gülen'i. Bu kadar derin bağları olan ve üzerine projeler tesis edilmiş FETÖ liderini vermezler. İdam yasası meclisten derhal çıkarılmalı. Vatana ihaneti sabit olanları beslemek yerine toprağın altına göndermek isabetli bir adım olur.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha geçen gün televizyonda FBI ajanı Güleni vermeyiz, onunla müslüman ülkeleri kontrol ediyoruz demedi mi? Türkiye çok bekler. En güzeli gidip kafasına sıkmak.
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD FETÖYÜ teslim etmez ve tutuklamaz. Çünkü Türkiye hakkında ki bilgileri ondan alıyorlar. O bir casus görevini görüyor. Nasıl iade eder?
    Cevapla
  • Deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu cocuk evlenecekmis rahat birakin :))
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    boşuna kendinizi yormayı adb köpeğini vermez çünkü çok sırlara vakıftır Türkiye nin abd le mütefikliğini tekrar gözden geçirmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu