Ucuz ete karşı çıktılar! CHP'den tezekli açıklama

CHP'li Arık, ucuz et uygulamasının besiciyi zora soktuğunu kaydederek Meclis'e getirdiği tezeği Bakan Fakıbaba'ya göndereceğini söyledi.

Ucuz ete karşı çıktılar! CHP'den tezekli açıklama
Ucuz ete karşı çıktılar! CHP'den tezekli açıklama
GİRİŞ 08.11.2017 12:28 GÜNCELLEME 08.11.2017 12:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına oyuncak dana ile poşetlere konulan tezek ve hayvan yemleriyle geldi.

Arık, basın toplantısına getirdiği oyuncak danayı göstererek, 8 aylık dananın fiyatının 6 bin lira olduğunu, besicinin bu danayı kesime göndermek için yaklaşık 10 ay beslediğini anlattı.

"BESİCİNİN KARI TEZEK"

Çetin Arık, yem, ezme arpa, saman, kepek, yonca, mısır silajını tek tek göstererek, fiyatları hakkında bilgi verdi. Elindeki gübreyi de gösteren Arık, "6 bin liraya alınan dana 10 ayda yaklaşık 4 bin liralık yem yedi. Yani besicimize maliyeti 10 bin lira oldu. Peki besicinin karı ne? Karı şu gördüğünüz tezek." dedi.

 


Elindeki tezeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya göndereceğini belirten Arık, "Gübreyi sarayın bahçesinde ya da kendi bahçesinde çiçeklerin dibine koyabilir. Paketleyip göndereceğim. Çiftçiler ile görüştüm, benden ricası, 'bakana iletirseniz teşekkür ederiz' dediler. Paketleyip göndereceğim." diye konuştu.

YORUMLAR 51
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah chp vah chp! vatandaşa zulümde bir numara chp.
    Cevapla
  • mertce 6 yıl önce Şikayet Et
    8 aylik danayi 10 ay nasi besliyo besici anlayamadik
    Cevapla
  • hknslh 6 yıl önce Şikayet Et
    Besici dert etmesin o paraya herkes alır zaten. Ondan önce besici kendine şu soruyu sorsun ben 15 tl'ye satıyorum kasapta nasıl 45 tl oluyor? eğer azcık milleti düşünüyorsa zaten anlayışla karşılar durumu anlamıyorsa da kendi bilir düne kadar kime satıyorsa aynı şekilde satsın.
    Cevapla
  • nejmettin 6 yıl önce Şikayet Et
    internet sitelerinde 2800 - 4500 arası satışlar var :)
    Cevapla
  • dadaș 6 yıl önce Şikayet Et
    bende16 tane duve var gelsin satayim o fiyata
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    citfciyle aracıları birbirine karıstırmıslar.ciftciden aynı fiyata alıp aracısız direk son tüketiciye ulastırıyor devlet... klasik chp...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor