Türksoy'un 30. yılı! Genç yetenekler ödüllendirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türksoy kuruluşunun 30. yılına ithafen düzenlenen genç yetenekler ödül töreni ve sergi açılışına katıldı.

Türksoy'un 30. yılı! Genç yetenekler ödüllendirildi
Türksoy'un 30. yılı! Genç yetenekler ödüllendirildi
GİRİŞ 15.09.2023 15:30 GÜNCELLEME 15.09.2023 15:30

Düzenlenen genç yetenekler ödül töreni ve sergi açılışına Zorlu’nun yanı sıra Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev ve çok sayıda çocuk katıldı.
Töre, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin önemine değinerek Türksoy’un 30.yılını kutladıklarını, kuruluşuna ve çalışmalarına emek veren ülkeleri selamladıklarını söyledi.

Türk dünyasının daha da büyüyeceğine vurgu yapan Töre, Türk çocuklarının ecdadını ve tarihini iyi bilmesi gerektiğini kaydetti. Gençlerin bayrak gibi olduğuna ve bu bayrakların asla yere inmemesi gerektiğinin altını çizen Töre, “Ne mutlu Türk'üm diyene” ifadesinin içerisinde birleşilmesi gerektiğini belirtti.

Asıl olanın Türk milletine duyulan gönül sevdası olduğunu ifade eden Töre, geleceğe yürünebilmesi için milli şuurun her zaman korunması gerektiğini vurguladı.
Töre konuşmasında Türk dünyasında vatanı ve milleti için şehit düşenleri saygı ve rahmetle andı.

Ayrıca, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev Kırgızistan, Türkmenistan ve diğer Türk dünyasından katılım gösteren ve ödül kazanmaya hak kazanan gençlerin ödüllerini takdim etti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!