Netflix'ten İngiliz Kraliyet ailesine 'The Crown' resti

Küresel internet televizyon ağı Netflix, İngiliz Kraliyet ailesinin talebine rağmen, Prenses Diana'nın hayatının ele alınmaya başlamasının ardından eleştirilen The Crown dizisinin kurmaca olduğuna dair uyarı yayımlamayacağını açıkladı.

Netflix'ten İngiliz Kraliyet ailesine 'The Crown' resti
Netflix'ten İngiliz Kraliyet ailesine 'The Crown' resti
GİRİŞ 07.12.2020 11:02 GÜNCELLEME 07.12.2020 14:31

Netflix, 2. Dünya Savaşı öncesinden başlayıp modern tarihteki olayların İngiliz kraliyet ailesinin gözünden anlatan The Crown dizisine "kurgu uyarısı" koyma talebini reddetti. Netflix'ten yapılan açıklamada, "The Crown'ı her zaman bir drama olarak sunduk ve üyelerimizin bunun genel olarak tarihsel olaylara dayanan bir kurgu çalışması olduğunu anladığına inancımız tam. Sonuç olarak, kurmaca olduğuna dair uyarı koyma planımız yok ve buna gerek görmüyoruz" denildi.

 

Britanya Kültür Bakanı Oliver Dowden başta olmak üzere birçok isim, ABD'li şirketin, senaryonun izleyicilere kraliyet ailesi hakkında yanlış ve zarar verici bir izlenim verme riski taşıdığını belirtmişti. Bakan Dowden, The Crown'ın tarih dersi yardımcı kitabı olmadığını izleyicilere net şekilde bildirmekle yükümlü olduğunu dile getirmişti.

ELEŞTİRİLER NASIL BAŞLAMIŞTI?

Birçok İngiliz izleyicilerinin beğenisini kazanan dizi, son sezonunda, kıdemli kraliyet ailesi mensuplarının Prenses Diana'ya soğuk ve acımasızca davrandığını öne süren sahneler yer vermeye başlayınca eleştirilerin hedefi olmuştu. İngiliz medyasından Guardian gazetesinden köşe yazarı Simon Jenkins, Dördüncü sezona "uydurma ve hakaret içermekle" yönelik eleştirilerini yöneltmişti.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması