RTÜK acımadı! Fatih Altaylı'ya ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) haftalık olağan toplantısında, TELE 1, Bloomberg HT ve Fatih Altaylı'ya ceza kararı çıktı.

RTÜK acımadı! Fatih Altaylı'ya ceza!
RTÜK acımadı! Fatih Altaylı'ya ceza!
GİRİŞ 28.07.2021 18:07 GÜNCELLEME 28.07.2021 18:20
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

3 yeni Üye Mehmet Daniş, Orhan Karadaş ve Deniz Güçer’in katılımlarıyla toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını ele aldı. Kurulun önüne gelen ilk dosya Tele 1 televizyonun aitti.

Üst Kurul, “5. Boyut” programına katılan yayın konuğu Ahmet Saltık’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin mesnetsiz iddialarını ve hakarete varan söylemlerini değerlendirdi.

Saltık’ın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir resmi bilgiye dayanmamasına rağmen çeşitli hastalıklarının bulunduğunu ve TBMM Başkanı’nın kendisinden sağlık raporu istemesi gerektiğini belirterek küçük düşürücü ve kamuoyunu yanıltıcı ifadelerini yayınlayan Tele 1’in yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği kanaatine varan RTÜK, kuruluşa üst sınırdan idari para cezası verilmesine karar verdi.   

FATİH ALTAYLI'YA CEZA

Türkiye Futbol Federasyonu’nun başvurusu üzerine Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan “Spor Saati” programını gündemine alan Üst Kurul, yayında Fatih Altaylı ve Emin Çağlar arasında geçen diyalogu mercek altına aldı.

İkili arasındaki diyalogda kullanılan “Ligimizin değerini bu adi ve aşağılık hakemlik anlayışı ve bu adi ve aşağılık Futbol Federasyonu yönetim anlayışı mahvediyor.”, “… normalde bir spor kulübünün kapısına eşek diye bağlanmayacak adamlar o kulübe yönetici oluyor kardeşim.”, “Yalakalığın dozunu arttırırsam biraz daha ihale alırım diye düşündüler herhâlde, o yüzden böyle bir cihete gitti, bravo kendilerine, kutluyorum Türkiye Futbol Federasyonu koltuğunu işgal eden ve bu ayıba imza atanları.”, “Adi ve aşağılık futbolu daha doğru sıfatlarla niteleyebilmemiz için yönetimden mi başlanması gerekiyor?” şeklindeki ifadeleri ayrıntısıyla inceleyen Üst Kurul Üyeleri, sözlerin kurum ve kişileri eleştirmenin ötesinde küçük düşürücü ve itibarsızlaştırıcı olduğunu tespit etti. Yapılan oylama sonucunda Bloomberg HT televizyonu hakkında üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.   

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş seçildi

Görevi sona eren Üyelerin yerine TBMM’de seçilen 3 yeni Üye ile toplanan Üst Kurulda boşalan Başkan Vekilliği görevi için seçim de yapıldı. Üst Kurulun yeni Başkan Vekili Orhan Karadaş oldu.

YORUMLAR 69
  • kamıl 2 yıl önce Şikayet Et
    altaylı tam bır vatan dusmanı daha agır ceza verılmelı
    Cevapla
  • sorgulayan 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 60-70 seninle hemfikir değil bil istedim hangi vatandan söz ediyorsun ? mozambik mi ?
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    adam doğruları söylüyor
    Cevapla
  • Bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    Altaylı oturmuş kendini anlatmış
    Cevapla
  • Çağrı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Saltık twitter hesabından iban numarasını yollamış yardım istiyor. güler misin ağlar mısın?
    Cevapla
  • BizSizOnlar 2 yıl önce Şikayet Et
    fatih altaylı bu ülkede yıllardır gazetecilik kisvesi altında en kötü kahve yorumcularını bile yaya bırakacak performansla para kazanabiliyorsa gerisi boş, biri onun hakkındaki hakkındaki düşüncelerini ifade etse hukuk fatih altaylıyı tertemiz eder, ifade edeni mahkum eder bu kanunlar yürürlükte olduğu sürece altaylılar bitmez, para cezası ne ki batılı vakıflar karşılar zaten bu fondaşların cezalarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor