Cumhuriyet Gazetesi'nin icazet töreni hazımsızlığı: Türkiye gericilik kuşatmasında

Sözde “laiklik” adı altında İslam düşmanlığını her fırsatta sergilemekten çekinmeyen Cumhuriyet Gazetesi, hafızlığın tamamlamış 393 öğrencinin icazet törenindeki cüppe ve sarık takmalarından ve getirilen tekbirlerden rahatsız oldu.

GİRİŞ 30.05.2022 15:42 GÜNCELLEME 30.05.2022 16:00
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Eski Türkiye'nin zincirlerini kıran yeni dönemde bir İslam ülkesine yaraşan toplumun kutsal değerleriyle barışık, gelenekleriyle uyumlu bir şekilde İslam'ın emri başörtüsünün serbest olması, kamu binalarının dualarla açılması, okullarda Kur'an dersinin okutulması kökü dışarıda karanlık zihniyeti derinden sarsmaya devam ediyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yapılan icazet törenini "Türk meydan okuması" diye tanımlayan Yunan basını gibi aynı ideolojiden beslenen Cumhuriyet Gazetesi Arnavutköy Taşoluk Yeşil Camii Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 393 öğrenci için düzenlenen icazet törenine laiklik maskesiyle saldırdı.

Yeşil Cami Kuran Kursu'ndaki 393 hafız, icazetle taçlandıYeşil Cami Kuran Kursu'ndaki 393 hafız, icazetle taçlandı

"Türkiye gericilik kuşatmasında" başlığıyla sür manşetten verdiği haberde halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek İslam sokaktaki vatandaşın hayatına tehdit gibi gösterildi.

Dernekleri hedef alan Cumhuriyet Gazetesi'nin karanlık geçmişiDernekleri hedef alan Cumhuriyet Gazetesi'nin karanlık geçmişi

İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK

Dini eğitimi "Beyin yıkama" diye sunan Cumhuriyet'in Kur'an düşmanlığı, Peygamberimizin "Kur'an'ı öğrenenler ve öğretenler sizin en hayırlılarınızdır" sözünü şiar edinmiş Kur'an ve Sünnet neslini yetiştiren kurum ve kişileri hedef alması ilk değil.

Cumhuriyet daha önce de okullarda, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin ders programlarında yer almasından rahatsız olmuş haberi "Okullarda 'Kur'an' dersi dayatması" olarak servis etmişti.

TEMEL DİNİ BİLGİLERE BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİ

Cumhuriyet okullarda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarında cenaze ve kefenleme hakkında İslam'ın temel bilgilerini içeren muhteviyatı devletin temel değerlerine tehdit olarak göstermişti.

Cumhuriyet'in Diyanet Akademisi hazımsızlığıCumhuriyet'in Diyanet Akademisi hazımsızlığı

Özgür Özel ve Cumhuriyet Gazetesi'nden MSB Bakan Yardımcılarına dönük karalama kampanyasıÖzgür Özel ve Cumhuriyet Gazetesi'nden MSB Bakan Yardımcılarına dönük karalama kampanyası

Diyaneti hedef alan Cumhuriyet İslam'ın hükmüyle dalga geçti: Pasta caiz değilDiyaneti hedef alan Cumhuriyet İslam'ın hükmüyle dalga geçti: Pasta caiz değil

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 208
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah hafızlara binler kez maşallah.. Gözlerimiz yaşardı. Maşallah.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel dini bilgiler olmadan ilerde çocuklar bilmez işte 2 üniversite bitirmiş birisi gibi orucun ne zaman açılacağını bilmez
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilader yok edemediniz bizi.boşa ümit besleyip durmayın.üzmeyin kendinizi.rahat olun.salıverin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben herzaman söylüyorum cumhutiyet ve sözcü gazetesini okuyanlar hele hele abone olanlar kesinlikle müslüman değildir
    Cevapla
  • hmt 1 yıl önce Şikayet Et
    inanç ve milli değerlere saldırı suç sayılıp cezalandırılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi