Gündüz Gece mavi, beyaz ve yeşilin buluştuğu Burdur'da

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece'nin bu haftaki durağı yer altı ve yer üstü zenginleriyle, tarihi ve kültürel dokusuyla Anadolu'ya değer katan Burdur oluyor.

Gündüz Gece mavi, beyaz ve yeşilin buluştuğu Burdur'da
Gündüz Gece mavi, beyaz ve yeşilin buluştuğu Burdur'da
GİRİŞ 17.11.2023 14:49 GÜNCELLEME 17.11.2023 14:49

Anadolu’nun bin bir güzellikteki şehirlerini ve köylerini karış karış gezen, evlere konuk olan, tarihi, yapıları, doğal güzellikleri ve meşhur lezzetleri ekranlara yansıtan Gündüz Gece, her hafta yurdun farklı bir köşesinden evlere konuk oluyor.  Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen Gündüz Gece bu hafta, eşsiz güzellikteki gölleri, binlerce yıllık antik kentleri, mağaraları, büyüleyici görüntüsüyle lavanta bahçeleri ve eşsiz lezzetleriyle Burdur'u izleyicisiyle buluşturacak. Kürşat ilk olarak Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan ve "Gladyatörler şehri" olarak bilinen Kibyra Antik Kenti ziyaret ediyor. Roma ve Bizans mimarisiyle yapılmış stadyumu inceleyen Kürşat, rehber eşliğinde tüm antik kenti gezdi. Oradan Baki Bey Konağı'na geçen Kürşat, yapının mimarisi ve tarihi motiflerinden çok etkilendi. Daha sonra doğayla iç içe yemek yapan teyzelerin yanına giden Kürşat hem yemek yaptı hem türkü söyledi. Sonrasında Burdur çarşısında gezen Kürşat, yöreye özel kahvenin yapılışını izlerken keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra Burdur'un meşhur ceviz ezmesinin yapışına eşlik etti ve sempatik tavırlarıyla yine yüzleri güldürdü. 

Kendine has sunumuyla izleyenlerine eğlenceli dakikalar yaşatan Kürşat, halk ozanlarıyla bir araya gelerek yöresel türküler söyledi. Son olarak Burdur'un marifetli hanımlarının dokuduğu Selçuklu motiflerinin olduğu el dokuması Burdur halısı ve kilimlerini inceleyen Kürşat, ortaya çıkan eserler karşısında hayran kaldı. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

 

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE

Yayın Tarihi          : 18 Kasım 2023, Cumartesi

Yayın Saati           : 11:40

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"