Kim Milyoner Olmak İster'de ekrana kilitleyen soru! Kelile ve Dimne hangi hayvanlardır?

ATV'nin ilgiyle takip edilen bilgi yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in dün akşamki bölümünde izleyiciyi ekrana kilitleyen bir soru gündeme geldi. Yarışmacıya sorulan bu sorunun ardından izleyenler arama motorlarında Kelile ve Dimne hangi hayvandır diye araştırmaya başladı.

Kim Milyoner Olmak İster'de ekrana kilitleyen soru! Kelile ve Dimne hangi hayvanlardır?
Kim Milyoner Olmak İster'de ekrana kilitleyen soru! Kelile ve Dimne hangi hayvanlardır?
GİRİŞ 19.02.2024 10:32 GÜNCELLEME 19.02.2024 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Orijinal adı Pança-Tantra olan Türkçe'ye Kelile ve Dimne olarak çevrilen fabl türünün ilk örneklerinden bu eser dün akşamki Kim Milyoner Olmak İster'in gözde sorularından biriydi. İzleyici de meraka sürükleyen bu sorunun ardından herkes Kelile ve Dimne hakkında araştırmaya başladı. Peki Kelile ve Dimne hikayesi nedir, hangi hayvanlardır?

Kim Milyoner Olmak İster’de bir ilk! 'Bunu saymayalım inmem!'Kim Milyoner Olmak İster’de bir ilk! "Bunu saymayalım inmem!"

İnci Taneleri dizisinde akılalmaz yanlışlık! Yılmaz Erdoğan'dan özür geldi...İnci Taneleri dizisinde akılalmaz yanlışlık! Yılmaz Erdoğan'dan özür geldi...

KELİLE VE DİMNE SIRASIYLA HANGİ HAYVANLAR?

ATV ekranlarında her hafta Pazar akşamları Kenan İmirzalıoğlu sunuculuğunda izleyici ile buluşan Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasındaki bir soru gündeme bomba gibi düştü. Yarışmacıya, fabl türünün ilk örneklerinden, aslen Hint kökenli olan ve Türkçe'de Kelile ve Dimne adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hayvanlar olduğu yöneltildi.

Esra Erol'da ilginç olay! Oyun bağımlısı eşi alyansı satıp kaçtı…Esra Erol'da ilginç olay! Oyun bağımlısı eşi alyansı satıp kaçtı…

Yarışmacıya yöneltilen bu sorudan sonra tüm izleyenler arama motorlarında Kelile ve Dimne'nin hangi hayvanları temsil ettiğini araştırmaya başladı. İşte, Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran o soru!

SORU: Fabl türünün ilk örneklerinden, aslen Hint kökenli olan ve Türkçe'de Kelile ve Dimne adıyla bilinen eserde dürüstlüğün simgesi Kelile ve yalanın simgesi Dimne sırasıyla hangi hayvanlardır?

SEÇENEKLER

A- Güvercin ve yılan
B- Çakal ve çakal (DOĞRU CEVAP)
C-
Karga ve tilki
D- Tavşan ve sırtlan

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • konuk 2 ay önce Şikayet Et
    çok öğretici bir soru tebrik ederim.
    Cevapla
  • ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    nasıl bir haber ya sonu belli değil
    Cevapla
  • Abdülhak 2 ay önce Şikayet Et
    Haberin tamamına bakarsanız sonunu görürsünüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları