Bahar Kapıda, kadim medeniyetler şehri Kilis'te

Her köşesi ayrı bir güzelliğe ve köklü bir tarihe sahip olan Anadolu'yu dere tepe demeden gezen Bahar Kapıda, meraklı soruları ve keyifli sohbetleriyle kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor.

Bahar Kapıda, kadim medeniyetler şehri Kilis'te
Bahar Kapıda, kadim medeniyetler şehri Kilis'te
GİRİŞ 08.03.2024 20:05 GÜNCELLEME 08.03.2024 20:05

Bahar Kapıda bu hafta; tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle kültür mozaiği Kilis'ten evlere konuk oluyor. 

Dur durak bilmeden Anadolu'nun her köşesini gezmeye devam eden Bahar Kapıda, Bahar Gelir'in bitmek bilmeyen enerjisi ve Anadolu insanının samimi yaklaşımlarıyla eğlenceli dakikalara imzalara atıyor. Bahar Kapıda bu hafta; birbirinden lezzetli yemekleriyle, kültürel motiflerle bezenmiş el işi ürünleriyle göz dolduran Kilis'ten izleyici karşısına çıkıyor. Kilis mutfağına özel pek çok doğal ürünün olduğu kahvaltı sofrasına misafir olan Gelir, ürünleri anlata anlata bitiremedi. 

Esnaf ziyaretiyle programına devam eden Gelir, cennet çamuru adı verilen yöresel bir yemeğin yapılışını ekranlara taşıdı ve izleyenleri için tattı. Gelir daha sonra, Kilis'li hanımlarla bir araya geldi ve kayınvalidelerden gelinlere miras kalan yöresel lezzetlerin yapımına şahit oldu. Ağızları sulandıran bu lezzetleri tadan Gelir, herkesi bu lezzetleri denemeye davet etti.

Sonrasında Bahar Kapıda ekibi; tarihi geçmişi M.Ö 3000'li yıllara dayanan Kilis'in taş sokaklarının, konaklarının ve evlerinin göz alıcı görüntülerini ekranlara taşıdı. Ayrıca Gelir, birbirinden güzel iğne oyası örtüler ve havluları bizzat ustaların elinden gördü, yapılış hikayesini dinledi.

Anadolu’nun her köşesinden hayata dair kareler ve meraklı sohbetler ‘Bahar Kapıda’ ile her hafta sonu 19:00’da Kanal 7’de…   

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...