Hamas'tan İsrail'e büyük darbe

İsrail ordusu, Hamas'ın açıkladığı bir askerinin kaçırıldığı iddiasını doğruladı. Kaçırılan asker ise bakın kim çıktı?

Hamas'tan İsrail'e büyük darbe
Hamas'tan İsrail'e büyük darbe
GİRİŞ 01.08.2014 16:38 GÜNCELLEME 01.08.2014 16:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Bürosu Üyesi Musa Ebu Merzuk, ateşkesten önce İsrailli bir subayın rehin alındığını, iki askerin de öldürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığı belirtilerek "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri kaçırıldı" ifadesi kullanıldı.

Konuya ilişkin araştırmanın devam ettiği kaydedilen açıklamada, kapsamlı arama yapılarak kayıp askerin bulunmasına çalışıldığı vurgulandı.

KAÇIRILAN ASKER BAKANIN KUZENİ İDDİASI

Hamas tarafından kaçırılan İsrailli subayın, Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edildi.

İNGİLİZLERİN İDDİASI

İngiliz yayın kuruluşu Channel 4 News, İngiltere'den göç eden Yahudi bir ailenin mensubu olan 24 yaşındaki Hadar Goldin'in, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğunu öne sürdü.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 11
  • Kemal özer 9 yıl önce Şikayet Et
    Katliamları meşrulaştırırmı ? . Son bir ayda Gazzedeki müslümanların yaklaşık %1'i soykırıma uğradı, %4 gibi de yaralı var.Bu çok büyük bir rakam. Hamas ve diğer direnişci grupların yaptığı eylemlerin artısı eksisi konuşulmalı, siyonizmle nasıl mücadele edilmesi gerektiği,mücadelenin hangi amaç için yapılması gerektiği ve nasıl zafere ulaşılabileceği tartışılmalı.
    Cevapla
  • efeadnan 9 yıl önce Şikayet Et
    hamas madein israil........ eskiler hatırlar, FKÖ vardı, filistin kurtuluş örgütü, dünyanın dört tarafında eylem yapar adından söz ettirir korku saçardı.. hamas direniş örgütü..karşısında düzenli orduya bişey yapamaz.. ama telavivde israilin diğer illerindte ve israil elçiliklerinde suikastler yapar.. israili tırsıtacak üç eylem yapsın, israil ordusu topunu tüfeğini orda bırakır kaçar. bence bu hamas israilin düzmece örgütü..
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün azalarını kesin . ailesine hediye gönderin ölene kadar ailesine ibret olsun
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    ben balık hafızalıyım itiraf ediyorum. Sahi çok yakın bir zaman içinde israilli uçakdan verilen görüntülerde birşey gösterdiler pilotlar kendi aralarında konuşuyor sivil var ya ateş etmeyelim diyor ve pilot hedefi vurmakdan vaz geçiyordu tv ler gösterdi ama şimdi bakıyorum yanlız çocukları öldürüyorlar bazen yanlışlıklada kadın ve yaşlılarda öldürebiliyor.Bunu dahi hatırlamakdan aciz kaldık
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin . bizimkiler hemen kurtarırlar o israil askerini . bizim kaçırılan ırak başkonsolosluğu personelinden haber yok ama işin içinde bir İsrailli varsa bizim dış işlerimiz üzerine düşeni yapar ve kurtarır . lütfen bunu bir kenara not edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!