İsrail bu kez de hacca gitmeyi engelliyor

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara yasaklayan İsrail, şimdi de bazı Filistinli yetkililer ile akrabalarının hacca gitmelerini engelliyor.

İsrail bu kez de hacca gitmeyi engelliyor
İsrail bu kez de hacca gitmeyi engelliyor
GİRİŞ 18.09.2015 12:34 GÜNCELLEME 18.09.2015 12:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistinli Müslümanlar üzerinde estirdiği terör sürüyor. Son günlerde Yahudilerin bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa’ya Müslümanları sokmayan ve caminin içinde terör estiren İsrail şimdi de, Filistinlilerin hacca gitmesini engelliyor.

HAMAS’LI VEKİLE İZİN VERMEDİLER

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Milletvekili Yasir Mansur, yaptığı açıklamada, hacca gitmek üzere eşiyle Batı Yaka-Ürdün sınırındaki Allenby Sınır Kapısı’na ulaştığını belirterek, pasaport kontrolü sırasında uzun süre bekletilmesinin ardından İsrailli yetkililerin “İsrail güvenliğine tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle yurtdışına çıkmasına izin vermediğini ifade etti.

İsrail istihbaratının 20 yıldan beri kendisine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığına dikkat çeken Mansur, İsrailli yetkililerin hacca gitmesi için izin verebileceklerine dair ümidini kaybetmediğini vurguladı.

“İSRAİL, HACCA GİTMELERİ DURDURAMAYACAK”

Cenin kentinde oturan Hamas yöneticilerinden Nezih Ebu Avn’ın eşi Hüsniye Hasani Ebu Avn, İsrailli yetkililerin 2 yıl önce hacca gitmek için yurtdışına çıkmak istediğinde aynı gerekçeden dolayı kendisini engellediğine değinerek, bu sefer de yola çıkmasına 2 gün kala yurtdışına çıkma yasağının kendisine ulaştırıldığını kaydetti. Bu yıl da hacca gidemediğinden dolayı çok üzüldüğü gözyaşları içerisinde aktaran Ebu Avn, hacca gitme kararlılığını, “İsrail’in kararları hacca gitmek arzumu durduramayacak” sözleriyle anlattı.

İsrailli yetkililerin ailesinin bütün fertlerine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığını belirten Ebu Avn, yarı felç olan çocuklarını yurtdışında tedavi etmek isteyen kızı ve damadına dahil çıkış izni verilmediğine dikkat çekti.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 5
  • gereksiz insanlar 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artik biktik sizden pis yahudiler bir avuc kadarsiniz ama surunuz bitmiyor bir tutlu ya
    Cevapla
  • Şalom Alekim 8 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez ama EVET... Daha neler neler gelecek İngilizle birleşip dedemi sırtından vuran Filistinlinin başına...
    Cevapla
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    yahudiler ortadoğudaki sürelerini doldurdular
    Cevapla
  • Ukab 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin de suyun ısındı İsrail zulmede zulmede nereye kadar artık beklenen savaş çıksın artık el mi Yaman bey mi Yaman göreceksin ümmet artık Uyanış arefesinde sen saldirdikca ümmet biraz daha uyanacak gargat ağacı da kurtarmaya cak seni
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    ey lanet olası israil bilki allahın emrini bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar