Refah Sınır Kapısı açıldı

Mısır yönetimi, ülkelerinde vefat eden bir Filistinlinin cenazesini teslim etmek için istisnai olarak Refah Sınır Kapısı'nı açtı

Refah Sınır Kapısı açıldı
Refah Sınır Kapısı açıldı
GİRİŞ 12.12.2015 12:43 GÜNCELLEME 12.12.2015 12:43

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır ve Sınır Kapıları Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır makamlarının istisnai olarak sınır kapısını açtığı ve kalp krizi nedeniyle Mısır hastanelerinden birinde hayatını kaybeden Filistinli Salah Hamude'nin naaşının Gazze tarafına geçmesine izin verdiği belirtildi.

Açıklamada, naaşı teslim almak için bir ambulansın Mısır'a girdiği ve cenazeyi alarak Filistin tarafında bekleyen ailesine teslim ettiği kaydedildi.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Refah Sınır Kapısını neredeyse tamamen kapalı tutuyor. askeri darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca bir kaç kez kısa süreliğine açılıyor.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!