Suudi Arabistan 47 kişiyi idam etti

Suudi Arabistan 47 kişinin idam edildiğini açıkladı. İdam edilenler arasında Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunuyor.

Suudi Arabistan 47 kişiyi idam etti
Suudi Arabistan 47 kişiyi idam etti
GİRİŞ 02.01.2016 09:53 GÜNCELLEME 02.01.2016 10:39
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan yönetimi aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edildiğini açıkladı.

Nemr'in avukatı Sadık el-Cibran, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Riyad Ceza Mahkemesi'nin, Nemr hakkında idam cezası verdiğini belirtmişti.

İRAN "PAHALIYA MAL OLUR" DEMİŞTİ

Ülkenin tanınmış Şii din adamlarından Nemr, 2011 yılında Bahreyn'deki gösterilerle eş zamanlı Katif kentinde düzenlenen rejim karşıtı protestoların ardından 2012 yılında "protestolara teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek, ateş açmaya çalışmak" gibi suçlamalarla gözaltına alınmıştı. İran Şii din adamının idamının pahalıya mal olacağını açıklamıştı.

Nemr, gözaltına alınacağı sırada kaçmaya çalışırken yaralı olarak yakalanmış, 2013 yılında da yargılanmaya başlamıştı.

NEMR KİMDİR?

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif kentinde 1958 yılında dünyaya gelen Nemr, Şiilerce Ayetullah olarak nitelendiriliyor. Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Katif'te 2011 yılında düzenlenen gösterilere destek veren Nemr, okuduğu cuma hutbelerinde Şiilere yapılan baskıları eleştiriyordu.

YORUMLAR 58
  • 567899 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı senin Avrupa'dan haberin yok herhalde
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumari okuyorumda ya Allahtan korkun bu kadar iftira atmayın hangi şii bir sünninin öldürülmesi sevaptir demiştir bu gün ortadoguyu kana bulayan deaş sünni degil mi filistini kana bulayan israil in gizli ortağı sudi arabistan degil mi oradaki mazlum alimin tek suçu eşitlikçi
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ya siz suud yoneticileri müslüman mı zannediyorsunuz suudlar şiileri öldürüyor diye seviniyorsunuz bakın şimdi iran kaç müslümanı katledecek suud yüzünden tabi sizin yatağınız sıcak sevinin bakalım kendine müslümanlar sizi .
    Cevapla
  • Oğuzhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Şia islam değildir sunnilikte onlara göre islam değildir, bizden birini öldürmek onlara göre çok sevap getiren bir ameldir hatta imkanı varken bir sunniye eziyet etmeyip merhamet göstermiş bir şii günah işlemiş sayılır, bizim aramızda iken bizim gibi görünmek onlara göre farzdir daha bu hafta bir genci sırf sunnilik propagandası yapıyor diye astıkları haberi vardı asılan gencin kardeşi de hapiste asılmayı bekliyor allah ona ecir ve sabr versin
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli zamanındaki gibi arap kardeşlerimizle birleşiyoruz çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru