Şam: Teröristlerin olduğu masada olmayacağız

Şam, Cenevre'deki müzakerelerde silahlı grupların temsilcilerinin yer alması durumunda görüşmelere katılmayacağını duyurdu.

Şam: Teröristlerin olduğu masada olmayacağız
Şam: Teröristlerin olduğu masada olmayacağız
GİRİŞ 25.01.2016 14:28 GÜNCELLEME 25.01.2016 14:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin Cenevre’deki müzakerelerde silahlı grupların temsilcilerinin yer alması durumunda görüşmelere katılmayacağı bildirildi. Lübnan’da yayımlanan ed-Diyar gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Suriye hükümet temsilcilerinin "teröristlerle" müzakere masasına oturmayacağını vurguladığını belirtti. 

Yakın Doğu Haber'in haberine göre, BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura’nın, Esad'ın "Teröristlerle müzakere masasına oturmayacağız" şeklindeki sözünü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye ilettiği ifade edildi. Steffan De Mistura, Suriye hükümetinin Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde belirlenen heyette İslam Ordusu adlı silahlı grubun liderlerinden Muhammed Alluş’un yer almasına itiraz ettiğini söyledi.

25 Ocak’ta Cenevre’de yapılması planlanan görüşmelerin ikinci bir açıklamaya kadar ertelendiğini belirten Diyar gazetesi, Kerry’nin görüşmelerin ne zaman yapılacağı ile ilgili olarak birkaç gün içerisinde açıklama yapılacağını söylediğini bildirdi.

BM’nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde Suriye hükümetiyle, Esad karşıtı örgütler arasında Cenevre’de yapılacak müzakereler, heyetin belirlenememesi sebebiyle erteleniyor.

Suriye "terörist" olarak nitelediği silahlı grupların temsilcilerinin müzakerelerde yer almasına karşı çıkarken, Türkiye de PYD’nin müzakerelere katılmasına karcı çıkıyor.

YORUMLAR 14
  • Hüsamettin ŞENER 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek terörist katil kendi olduğu halde. Kiralık katil tutarak sivil halkı katleden canavar terörist katil rusya ile sonları bir olup yok olacaklar bu dünyadan.
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Birgün bu Soysuzlarin da cehenneme gideceği gün görürüz inşallah allah müslümanlara yardım etsin birlik kurulsun artık
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Alluş geçen ay Rusya tarafından ortadan kaldırılmıştı diye anımsıyorum ama...
    Cevapla
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık katil senden büyük terörsitmi var... adın insanlık tarihinde kendi halkını katlede, kendi şehirlerini oküllarını, hastahanelerini, pazar yerlerini, camileri bombalatan kendi ülkesini başkalarına peşkeş çeken aşağılık bir solücan olarak geçecek... ve birde madalyonün öbür yüzü var ki, o dahada kötü...
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimse teröristine iyi demez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi