DAEŞ'in elinde korkunç silahlar varmış

Fas'ta geçen ay gözaltına alınan terör örgütü DAEŞ mensubu 10 militanın elinde biyolojik silahların bulunduğu bildirildi.

DAEŞ'in elinde korkunç silahlar varmış
DAEŞ'in elinde korkunç silahlar varmış
GİRİŞ 03.03.2016 16:07 GÜNCELLEME 03.03.2016 16:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 18 Şubat'ta ülkenin kuzeyinde yer alan Suveyra, Meknes ve Sidi kentlerinde yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan DAEŞ militanlarının "zehirli ve ölümcül etkili" maddelere sahip olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerince ele geçirilen maddelerin, uluslararası sağlık kuruluşları tarafından "biyolojik silah" olarak kabul edildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Örgütün elinde bulunan zehirli maddelerden az bir miktar bile insanın sinir sistemini yok etme gücüne sahip olurken, su veya havaya sızması halinde de çevreye ciddi zarar verir. Sorguya çekilen militanlar, zehirli ve ölümcül maddeleri Fas'ta gerçekleştirmeye çalıştıkları terör eylemlerinde kullanmak üzere ülkeye soktuklarını itiraf etti."

İçişleri Bakanlığı, 18 Şubat 2016'da ülkede terör eylemi gerçekleştirme planları yapan DAEŞ mensubu 10 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Yakalananlardan birinin Fransız vatandaşı olduğu bilgisi verilen bakanlık açıklamasında, operasyonda ayrıca otomatik tüfek, tabanca, göz yaşartıcı bomba, çok sayıda mermi ve patlayıcı imalatında kullanılan maddenin de ele geçirildiği ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    bir tanesi esad'ın ya da ypg'nin üstünde patlamadı.
    Cevapla
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    nereden bulmuşlarsa o bisiklet gözlüklerini
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    26 AĞUSTOS 1922 Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın. Yahya Kemal Beyatlı ( 1884 - 1958 )
    Cevapla
  • xxx 8 yıl önce Şikayet Et
    kim vermiş acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!