Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye yorumu

Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen operasyonlara başarılı bir şekilde öncülük ettiğini söyledi.

Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye yorumu
Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye yorumu
GİRİŞ 29.11.2016 00:56 GÜNCELLEME 29.11.2016 01:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç'in DEAŞ’tan kurtarıldığını belirterek, "Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı" ifadesini kullandı.

68 ÜLKENİN TEMSİLCİLERİ TOPLANDI

McGurk, DEAŞ’a karşı kurulan koalisyona üye 68 ülkenin temsilcilerinin ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldiği toplantıda konuşma yaptı. Bakanlık, görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, MCGurk'un, koalisyon üyelerine DEAŞ’a karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdiği, DEAŞ'ın çevre ülkelerin sınırlarını kullanmada büyük ölçüde düşüş olduğunu söylediği belirtildi.

"TÜRKİYE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÖNCÜLÜK ETTİ"

Türkiye’nin Suriye sınırındaki 98 kilometrelik bölgede yaptığı operasyonlardan övgüyle bahseden McGurk, "Geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri için merkez haline gelen Münbiç, DEAŞ’tan kurtarıldı. Türkiye DEAŞ’ın bu 98 kilometrelik bölgeden temizlenmesi için başarılı bir şekilde operasyonlara öncülük yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    Burak boş lafları sen Türkiyeye ne kadar zarara soktun ondan bahset,
    Cevapla
  • suat gözübüyük 7 yıl önce Şikayet Et
    deaş ile mücadele lafı yapılmalı ama abd ve ab nin yaptığı gibi DEAŞ ile mücadele edilmesydi sizin daha çok işinize gelirdi. Bölgedeki tüm TERÖR ÖRGÜTLERİNİN arkasında ab ingiltere ve abd vardır. TÜRK milleti dost görünümlü bu ŞEYTANLARI UNUTMAYACAKTIR
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Diplomatik dille diyor ki sen hududunu temizledin iste daha ne istiyorsun. Mumbic'i de DAES'ten biz temizledik zaten, sana niye verelim. PYD'yi terorist gormuyor tabi.
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    içiniz kanağlıyor sahte dost müttefikler
    Cevapla
  • Bünyamin 7 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu vatan millet sakarya degil. sanata saygi hic degil. kim bulsa 500 bin icin satar. cunki o parayi verende sanata deger veren baska bir ulke alicak. bizim ulkede butarz esyalari bulanlara izin verse sonra buldugunu 500 bin olmasa bile en azindan 300 bine vatandasindan alsa nevar. hem saticam diye gayri mesru islere kalkismaz hem sanat eseri ulkemizde kalir. hem yasakla hem bulup caba gosterene bes kurus para verme bide tutukla. ozaman bizim ulkemiz tarihi esere deger vermiyor. dogruya dogru simdi. egri oturup dogru konusalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor