Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şii örgüte mesafeli

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, tartışmalı Haşdi Şabi yasası hakkında konuştu. Allavi, bu örgütü güvenlik gücü olarak görmenin sorunları büyüteceğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şii örgüte mesafeli
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şii örgüte mesafeli
GİRİŞ 29.11.2016 18:14 GÜNCELLEME 29.11.2016 18:14

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, mecliste kabul edilen tartışmalı Haşdi Şabi yasasına ilişkin konuştu. Allavi, Savunma ve İçişleri Bakanlığı dışında güvenlik kurumlarının oluşturulmasının ülkedeki sorunları büyüteceğini söyledi.

'KARŞI DEĞİLİM, ANCAK...'

Allavi, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, "Savunma ve İçişleri Bakanlığı dışında başka güvenlik kurumları oluşturmak ülkedeki sorunları büyütecek. Haşdi Şabi'ye karşı değilim, ancak devlet müesseseleri kapsamında ordu ve federal polis teşkilatını güçlendirmeden yanayım." dedi.

'SİYASİLER ARASINDA SORUNDUR'

Allavi, "Irak'taki sorun mezhepsel değil siyasiler arasında bir sorundur. Bu sorunlar, siyasi uzlaşı yoluyla çözülemez, daha büyüktür." ifadelerini kullandı.

Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el-Hekim, Şii, Sünni ve Kürt gruplar arasındaki sorunların sonlandırılması için siyasi uzlaşı projesini başlatacaklarını ifade etmişti.

NUCEYFİ REDDETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Sünni lider ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, tartışmaya neden olan Haşdi Şabi yasasından sonra, Şii koalisyonunun söz konusu projesini değerlendirmeyeceklerini ve reddettiklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek