Rusya'dan 'Kürtlere özerklik' açıklaması!

Rusya'dan 'Suriye'de özerk bir Kürt bölgesi kurulması' konusunda açıklama geldi.

Rusya'dan 'Kürtlere özerklik' açıklaması!
Rusya'dan 'Kürtlere özerklik' açıklaması!
GİRİŞ 27.01.2017 11:50 GÜNCELLEME 27.01.2017 12:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın sunduğu Suriye Anayasa tasarısı hakkında açıklama yaptı.

Rusya'nın hazırladığı Suriye anayasa taslağını hakkında konuşan Zaharova, "Suriyelilere ne ülkelerindeki krizin çözümünün şartlarını ne de anayasalarını zorla kabul ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

"ÖZERK KÜRT BÖLGESİ ÖNERMEDİK"

Taslakta Suriye'de özerk bir Kürt bölgesi kurulmasının önerildiği yönündeki haberi de değerlendiren Zaharova, "Biz, özerk Kürt bölgesi kurulmasını önermedik. Bizim yaptığımız, Suriyelilerin karar alması ve aralarında tartışması gereken konuları ortaya koymaktı" ifadelerini kullandı.

'SURİYELİ TARAFLARIN SİLAHLARINI ALIP ANAYASA TASLAĞINI VERMENİN ZAMANI'

Zaharova, "Suriye'de savaşan tarafların eline anayasa taslağını vermenin ve ellerinden otomatik tüfekleri almanın vakti geldi. Şu anda olan biten bu" diye devam etti.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPICI VE UZUN SÜRELİ

Öte yandan Zaharova, Suriye konusunda Türkiye ve İran'la yaptıkları işbirliğini 'yapıcı ve uzun süreli' olarak gördüklerini belirtti.

SPUTNIK

YORUMLAR 13
  • yalan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu boş laflara inanmamak lazım zira tarih tekerrürden ibarettir...
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler böyle başlar, Rusya'nın uzmanlık alanıdır bu tür entrikalar, Balkanlar'da da böyle başlamadı mı bu işler? Önce Slav ve Ortodoks unsurların "haklarını savunmak", sonra onlar için "ıslahat istemek", sonra "özerklik" ve nihayet "bağımsızlık vermek" ve "kopartmak"....
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu yazdıklarım yalan mı Rusya? Sizin sayenizde Ermeniler Azeri kardeşlerimizi yurtlarından sürmediler mi. Katledip kesmediler mi? Rus severler ve medyamız panik olur belki bu yazdıklarıma ama yalan mı? Hala Ermeniler kendilerinden 3 kat güçlü Azerbaycan topraklarını sizin desteğinizle işgal etmiyor mu? Suriye'de YPG teröristlerine bir fiske vurmadınız. Yalan mı. Sünni müslümanların başına bombaları boca ettiniz. Esed'i piyon gibi yönetip zulmettiniz. Kırım'ı Tatarlar'ı kırım kırım kırdınız. Siz Rusya'nın, Osmanlı-Türklere karşı yaptığı tarihi olaylara hiç girmiyorum bile. Bizim Karadenizliler bilir sizin Cemaziyelevvelinizi. AB'den ABD'den daha tehlikelisiniz. O kadar.
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dost İstersen Allah Yeter. Ancak müminler kardeştir. Buraya yazıyorum ne abd ne urus hiç biri dost değil, Müminler kafirleri dost edinmesin, onların bir kısmı bir kısmının dostudur. Ne yazık ki rusya ve abd ortadoğuda tenis topu oynuyor, güçlü bir Türkiye'den ve İslam birliğinden başka hiç bir seçeneğimiz yok.
    Cevapla
  • simay 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer pkk/pyd liler için özerklik istiyorsa rusyayla işimiz biter ne olacaksa olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı