Babası konuştu: Kızım güvende değil!

Filistinli cesur kız Ahed Tamimi'nin babası Basim Tamimi yaptığı konuşmada kızının güvenliği için endişeli olduğunu ancak Filistin için direnmeye devam edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 21.12.2017 14:37 GÜNCELLEME 22.12.2017 01:13

Elif Erdiş

Filistinli cesur kız Ahid Tamimi, Cuma günü işgalci askerlerin kardeşini başından vurmasının ardından askerlere tekme ve tokatla cevap verdiği görüntülerin yayılmasından sonra gözaltına alınmıştı.

Ahid Tamimi’nin babası Basim Tamimi, aktivist kızın gözaltına alınması ile ilgili konuştu.

Kızının mahkemesine hazır bulunduğu sırada işgal kuvvetleri tarafından gözaltına alınmak istenen Basim Tamimi, kızının güvenliği için endişeli olduğunu söyledi.

Kızımla gurur duyuyorum!

Besim tamimi, Kızı ile yaptıklarından dolayı gurur duyduğunu, ancak işgalci rejimin elinde olduğu için güvenliği hakkında endişeli olduğunu ifade etti. “ Endişeliyim çünkü işgalcilere güvenmiyorum. Mahkemenin de adil olmayacağını biliyorum çünkü bu mahkeme işgalcilerin kurgusunun bir parçası. Filistinlilerin aleyhine olacak her şeyi meşru göstererek yapıyorlar.” Dedi.

Bütün aile bireyleri tehdit altında

“Ahid’i ve annesini tutukladılar. Benim de hareket etmeme engel oluyorlar. Bir yere gidemeyeceğimi söylediler. Beni gözaltına almak istiyorlar. İşgalcilerin politikası böyle. Her zaman her yerde mümkün olan her şekilde Filistinlileri hedef alıyorlar.”

Direniş bizim yaşam sorumluluğumuz!

“Özgür, barışçıl ve hakkaniyetli bir yaşam sürmemizi istemiyorlar. Ama bununu sağlamak bizim hayat şeklimiz, görevimiz, sorumluluğumuz. İşgal sona erene dek direnişi sürdüreceğiz.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak