CHP'de vahim tablo! 42 ilde olmayacaklardı!

Yerel seçimlerde aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşayan ana muhalefet partisi CHP'de yapılan seçim analizlerinde de birbirinden çarpıcı tespitler ortaya çıkmaya başladı.

CHP'de vahim tablo! 42 ilde olmayacaklardı!
CHP'de vahim tablo! 42 ilde olmayacaklardı!
GİRİŞ 14.04.2014 07:45 GÜNCELLEME 14.04.2014 08:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

18 Nisan'daki Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde profesyonel bir şirketten iller bazında seçim analizi alarak sonuçları değerlendiren CHP'de şok bir tespit ortaya çıktı. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm kurmayların keyfini kaçıran tespite göre; eğer 30 Mart bir genel seçim olsaydı CHP'nin hiç milletvekili çıkaramadığı il sayısı 42'ye yükselecekti.

CHP; böylece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye partisi değil" söylemine de adeta haklılık kazandırmış olacaktı. 12 Haziran 2011 genel seçim sonuçlarına göre toplam 33 ilde vekil çıkaramayan CHP'de 30 Mart yerel seçiminde ise projeksiyonu bu 33 ile Afyon, Isparta, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Sakarya, Sivas, Sinop ve Bartın'ın da eklendiğini gösteriyor. Ayrıca 2011'de iki milletvekili çıkardığı Samsun, Manisa ve Tunceli'de ise vekil sayısını bire düşürecekti.

SAYI ARTIYOR, TEMSİL DÜŞÜYOR

Genel seçim olsa 2011'e göre aslında milletvekili sayısını 135'ten 141'e yükseltecek olan CHP'nin, siyasi temsilde ise sadece "sahillere ve metropollere" sıkışması, "Parti ülkenin iç bölgelerinde, orta yerlerinde yıllardır kurumaya devam eden bir ağaç gibi. Buna önlem bulunmadan Türkiye partisi olma iddiası da havada kalıyor" yorumlarına yol açıyor.

DÖRT BÖLGEDE TUTUNAMIYOR

30 Mart seçim sonuçlarına göre başta İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Ordu gibi bazı metropol kentlerde oyunu artıran, bazı sahil belediye noktalarında gücünü koruyan, Trakya bölgesinde ise oyunu azaltmasına karşın başkanlık koltuklarını elde tutmayı sürdüren CHP başta tüm Karadeniz bölgeleri, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ise oy kaybına uğradı.

2011'DE VEKİL ÇIKARAMAYAN 33 İL

Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Düzce, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 5
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. chp zihniyeti bu ülkeye verdiği tek tek düşünüp bir şey bulamayınca aldıgı özellikle sorgulayınca özellikle manevi deger hassaisyetler en başta geldiğidir.. bir mümin çamiye gidipde namaz kılıyor dışarı çıkınca chp zihniyeti horlama aşagalanma saldırısına maruz kalıyor .ordanda sandıga geçince chp ye oy verirmi veren açaba müminler kardeşlerine ve inancına yapıllan saldırıda kendi parmagı olması kadar acı olan bir olay varmıdır... bu günler chp ie iyi günleri görülmekde ümmet bilinçleniyor elhamdurillah dahada bilinçlenecek inş
    Cevapla
  • adamadam 10 yıl önce Şikayet Et
    adam. Ya hala bu ermeni peşinde giden var ya. Vizyon yok, proje yok, karizma yok, bilgi zaten yok. Atatürk'ün arkasına sığınıyorlar da Atatürkün mezarını dahi 1953 yılında Menderes yapmış. Ama haklarını yememek lazım çok iyi iftira atarlar ve çok iyi içerler.
    Cevapla
  • ahmetturak 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP İSTANBUL'DA BİZANS KONUMUNA İNDİ ANADOLUDA YOK OLDU. Chp İstanbu'da bundan sonra bizans Mizanseni oynamaktan başka çaresi yok. Anadoluda ise Tarihin çöplüğüne gömüldü gömülecektirde. Yaptıkları iftira ve Dine karşı mesafeli duruşları onların artık yakın durmalarının bile önüne geçemeyecektir. CHP ve MHP birde HDP Yaşam tarzları bir olmasada Kafatascı olmaktan öte gidemeyecektir . Bu vatan için Yalnız ve Yalnız Allah için olduğu sürece değerlidir. O'nun için şehid olacak neferler her zaman çıkacaktır.
    Cevapla
  • hasan gezer 10 yıl önce Şikayet Et
    oyunu arttırdığı iller. oyunu arttırdığı illerde mhp destek verdiği için oranı yüksek görünüyor.anlayacağınız 135 millet vekili 141 e çıkmaz genel seçim olsa 125 hatta 120 ye düşer.eger sizin tahmininiz gibi olursa istanbul, ankarada ve izmirde mhp toplamda 10 tane ancak milletvekili çıkarır :)
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiye sizi sevmiyor.. 80 yıl önce diktatörlük rejimi ile halkın tepesine çullandınız. Siz halkı yalanlarla aldatan halkın kutsal değerlerine düşman saygısız edepsizlersiniz. Aslında CHP türkiyenin Baas rejimidir. Düşünme yeteneği olan, beynini kullanan CHP ye oy vermez. İnşaallah millet size tekmeyi basıp denize dökecek yakında. Zamanla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu