DBP İl Başkanı ve iki partili gözaltına alındı

Erzurum'daki operasyonda, DBP Erzurum İl Başkanı Yaprak ile biri yönetici 2 partili gözaltına alındı.

DBP İl Başkanı ve iki partili gözaltına alındı
DBP İl Başkanı ve iki partili gözaltına alındı
GİRİŞ 07.12.2015 13:58 GÜNCELLEME 07.12.2015 13:59

Erzurum'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütüne düzenlenen operasyonda, el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bazı malzemeler ve 18 molotofkokteyli ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "DBP Erzurum İl Örgütü binasında tüp ve bilyelerle bomba yapıldığı ve molotofkokteyli hazırlandığı" yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlattı. 

DBP İl Örgütünün Mahallebaşı semtindeki binasına düzenlenen operasyonda, İl Başkanı Bilal Yaprak ve örgüt yapılanması içinde "eş başkan" olarak anılan Mizgin Sayan Aksoy'un eşliğinde binada arama yapıldı. 

Aramada, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, 18 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan ürünler ile örgütsel içerikli dokümanlar ve terör örgütünün propagandasını içeren resimler, örgüt mensuplarının eylemlerde kullandığı bazı kadın kıyafetleri ele geçirildi. 

Ele geçirilen malzemelerle ilgili Yaprak ile il yönetiminde yer alan ve örgüt içi yapılanmada "eş başkan" olarak anılan Aksoy ve H.F. adlı partili gözaltına alındı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu