Bacağından çene yapıldı

16 yaşındaki Adam McCalmont'ın yüzündeki portakal büyüklüğündeki agresif tümör yüzünde büyük hasara neden olunca bacağından alınan kas ve arterler yüzüne nakledildi.

Bacağından çene yapıldı
Bacağından çene yapıldı
GİRİŞ 12.12.2016 15:45 GÜNCELLEME 12.12.2016 15:45

Çenesindeki hafif bir ağrı şikayetiyle hastaneye giden Adam McCalmont'a agresif bir kanser türü olan mezenkimal kondrosarkom teşhisi konuldu.16 yaşındaki gencin yüzünde çıkan portakal büyüklüğündeki tümör yüzünde ciddi hasara neden olunca bacağından alınan kemiklerle çenesi yeniden yapıldı.

Doktorlar, ilk başta yüzündeki tümöre yapılacak herhangi bir müdahalenin Adam'ı felç edebileceğini, hatta öldürebileceğini söyledi. Neyse ki kemoterapinin başarılı geçip yüzündeki tümörün zamanla küçülmesi 19 buçuk saatlik operasyonu mümkün kıldı. Daily Mail'in haberine göre; Adam McCalmont'ın yüzünde hasar gören kaslar ve arterler bacağından alınanlarla değiştirildi. Adam, hala yüzünün sol tarafını hareket ettirirken zorlanıyor ancak doktorlar umutlu.

Mezenkimal kondrosarkom nedir?

Kötü huylu bir tür kartilaj tümörü olan mezenkimal kondrosarkom, genellikle çocuk ve genç yetişkinlerde görülür. Nadir görülen kanser, yavaş ilerler ve nadiren vücuda yayılır. Ancak vücuda yayılması durumunda çok hızlı ilerler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler