Covid-19 açısından sigarayla elektronik sigaranın farkı yok

Sigara kullanımının covid-19’a yakalanma riskini 14 kat artırdığını hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu, “E-sigaranın bu açıdan sigaradan hiçbir farkı yok” dedi.

Covid-19 açısından sigarayla elektronik sigaranın farkı yok
Covid-19 açısından sigarayla elektronik sigaranın farkı yok
GİRİŞ 07.05.2020 17:40 GÜNCELLEME 07.05.2020 17:40

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs hastalığı (COVID-19) salgınıyla sigaranın ilişkisi sık sık tartışılan bir konu olarak gündeme geliyor. Araştırmaların, sigara kullanımının COVID-19 hastalığı riskini 14 kat artırdığını ortaya koyduğunu söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Cenker Zeki Koyuncuoğlu, e-sigara kullanımının, birçok alanda olduğu gibi COVID-19 konusunda da sigaradan bir farkının olmadığını ifade etti.

“Yılda 8 milyondan fazla insan sigaradan ölüyor”

Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre tütün ve tütün ürünlerinin, birçoğu kanser yapıcı olan 7 binden fazla toksik kimyasal madde içerdiğini İHA'ya anlatan Dr. Öğr. Üyesi Koyuncuoğlu, “Tüm dünyada 1,1 milyar civarında kişinin tütün ve tütün ürünleri kullandığı ve bunların yüzde 80’inin az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde yaşadığı bildiriliyor. Sigara bağımlılığı, dünyanın karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri ve dünya çapında yılda 8 milyondan fazla insanı öldürüyor. Bu ölümlerin 7 milyondan fazlası doğrudan tütün kullanımı nedeniyle gerçekleşiyor Yaklaşık 1,2 milyon kişi ise sigara kullanmadığı halde, ne yazık ki pasif içicilikten dolayı hayatını kaybediyor” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!