Cildi gençleştiren doğal maske tarifi: Toz zerdeçal, bal, limon ve zeytinyağı karışımı...

Zerdeçal, limon, bal ve zeytinyağının karışımı ile hazırlanan maske, yüze uygulandığında ciltteki ölü hücrelerin temizleyerek cildin daha canlı kalmasını sağlamaktadır. Doğal malzemelerle hazırlanan maske, lekelerin ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Peki zerdeçal maskesi ne işe yarar? İşte evde doğal hazırlanan, kırışıklıkları tedavi eden zerdeçal, bal, limon ve zeytinyağı maskesi...

Cildi gençleştiren doğal maske tarifi: Toz zerdeçal, bal, limon ve zeytinyağı karışımı...
Cildi gençleştiren doğal maske tarifi: Toz zerdeçal, bal, limon ve zeytinyağı karışımı...
GİRİŞ 23.11.2020 09:25 GÜNCELLEME 23.11.2020 09:25

Allah'ın sunduğu sayısız nimetlerle hem daha sağlıklı yaşayabilir hem hiçbir kimyasal maddeye gerek kalmadan cilt kırışıklıkları giderilebilir hem de günlük rutin cilt bakımı yapılabilir. Herkesin evinde bulunan elinin altındaki birkaç malzemeyle basit bir kür hazırlayarak yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların tedavi edilmesinde Bunun için ihtiyacımız olan şey ballı zerdeçal maskesi. Cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olan maske, siyah nokta ve sivilce oluşumunu engellemektedir. Düzenli kullanımda etkisini göstermektedir. 

CİLDİ GENÇLEŞTİREN ZERDEÇAL MASKESİ TARİFİ

Zerdeçal yapısı itibariyle ciltte sivilce, egzama ve sedef gibi problemlerle savaşarak tedavi etmektedir. Cilt yaralarının tedavi edilmesinde etkili olan zerdeçal içerisine eklenen birkaç doğal malzemeyle düzenli maske yapılması durumunda yaşlanma belirtilerini gözle görünür farklı ortadan kaldırmaktadır. Zerdeçal maskesi için malzemeler:

- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

- 1 tatlı kaşığı bal

- 1 tatlı kaşığı limon

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Limon ciltte meydana gelen sivilce ve sivilce lekelerini kurutur; zeytinyağı cildi nemlendirir ve ölü deriyi temizler; bal ise cildin nemlenmesini ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Tüm bu mucizevi besinlerin karıştırıp cilde uygulanması hiçbir katkı maddeli kozmetik ürün kullanmaya gerek kalmadan en doğal şekilde cilt bakımını yapmaktadır.

Tüm malzemeler küçük bir kasede karıştırıp direkt olarak cilde uygulanabilir. Ancak malzemelerin ölçüm ve karıştırma işlemi yapılırken metal değil tahta kaşık kullanılması önerilmektedir. Hazırlanan maske direkt olarak yüz ve boyun bölgesine uygulanır ve yaklaşık 15-20 dakika bekletilir ve ardından bol ılık su ile durulanır. Haftada 2 kez uygulanması önerilen zerdeçal maskesi genel olarak duştan önce yüz ve boyun bölgesine bolca sürülerek uygulanması tavsiye edilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!