Göz batması neden olur? Göz batmasına ne iyi gelir?

Göz batması özellikle tüm gün bilgisayar, tablet ve telefon gibi ekranlara maruz kalan kişilerde gözün yorulması sonucu oluşur. Bazen çevresel faktörler sebebiyle meydana gelebilen göz batması tozlu bir ortama girmek yada göze yabancı bir cisim kaçması da sebep olur. Göz batması hangi sebeple meydana gelirse gelsin çözümü ortaktır. Elma sirkesi, aloevera veya salatalık ile yapılan tedaviler göz batmasına iyi gelir

Göz batması neden olur? Göz batmasına ne iyi gelir?
Göz batması neden olur? Göz batmasına ne iyi gelir?
GİRİŞ 23.03.2021 15:04 GÜNCELLEME 23.03.2021 15:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gözler vücudumuzun en hassas organlarından biridir. En ufak bir toz kaçmasında, uykusuz kalındığında, uzun süre ekrana maruz kalındığında ve gözleri aşırı yoran ince işlerle uğraşıldığında bundan oldukça çok etkilenir. 

Göz alerjisine iyi gelen bitkisel çözümler




Göz batması neden olur?

Göz batmasının oluşmasında en çok karşılaşılan sebeplerden birisi çevresel ya da kimyasal faktörlerdir. Göze yabancı bir cisim girmesi, toz kaçması da gözleri tahriş ederek batmasına neden olur. Göz kuruluğu yüzünden de göz batması olabilir. Gözleri dış etkenlere karşı koruyan genellikle nemli ıslak yapısıdır, bunu kaybettiğimizde batma kaçınılmaz olur. Bazı hastalıklarda spesifik olarak daha fazla olan batma özellikle şeker hastalarında da gözlerdeki nem miktarı azaldığı için görülebilir. Göz batmasının bir diğer önemli sebebi ise virüs ya da iltihaplanma olabilir. Göz nezlesi de buna bağlı olarak virüse bağlı oluşur ve gözlerin sürekli akmasına neden olduğundan bu da batma yapabilir.



Göz batmasına ne iyi gelir? 

1.Elma sirkesi: Elma sirkesi, göz batmasına en iyi gelen çözümlerden biri. Bir bardak suya eklediğiniz bir tatlı kaşığı organik elma sirkesi ile hazırladığınız karışımı bir pamuk yardımıyla göz kapağınıza kompres yaparak uygulayın.



2.
Aloe vera: Aloe vera, göz batmasına iyi gelen doğal yöntemlerden biridir. Aloe vera suyunu, soğuması için buzdolabında bir süre bekletin. Ardından bir pamuk yardımıyla  göz kapağınıza 1 dakika kadar kompres yapın.



3.Papatya: Kurutulmuş papatya yapraklarını suda kaynatın. Kaynadıktan sonra biraz ılımaya bıraktığınız bu suyu ılındıktan sonra süzün. Daha sonra bu su ile gözlerinizi yıkadığınızda göz batmanızın geçtiğini göreceksiniz. 



4.Çay kompresi: 2 tane poşet çayı soğuk suya koyarak, demlenmesini bekleyin. Bunu soğuk suya koyun ve demlenmesini bekleyin. Sonrasında pamuk yardımıyla bu sıvıdan alarak göz kapağınıza en az 15 dakika uygulayın. Eğer demlenmiş toz çay kullanacaksanız, çayı bir bardağa alın ve soğumasını bekleyin. Aynı şekilde pamuğu batırarak gözlerinize kompres yapın.

5.Hint yağı: Hint yağından birkaç damla gözünüze damlatın. Göz batması geçene kadar  her gün birer damla damlatabilirsiniz.

6.Salatalık: Buzdolabından soğuk bir salatalığı alın ve dilimleyin. 2 dilim salatalığı her iki göz kapağınızda en az 15 dakika bekletin. Zamanla göz batmanızın geçtiğini göreceksiniz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Asabi fırtına61 3 yıl önce Şikayet Et
    Demlikte kalmış çaydan pamuk yardımıyla her akşam yada arada sırada canınız ne zaman isterse ya da gözünüzde arpacık takılma batma vs her konuda gözünüze sürebilirsiniz. Yıllardır uygularım müthiş bir tedavi gibidir. Tahminimce mikropları öldürüyor bu nedenle ihtiyacınız olmasa bile aklınıza ne zaman eserse uygulayabilirsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü