Başbakan Erdoğan'dan Görmez'e destek!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eleştirilere neden olan “İzmir'in dindarlığı farklı” şeklindeki sözlerine Başbakan Erdoğan'dan destek geldi.

GİRİŞ 29.03.2013 20:37 GÜNCELLEME 30.03.2013 10:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e sahip çıktı.

'ARTIK BUNLARI KİMSE YUTMUYOR'

Diyanet İşleri Başkanımızın İzmir ile ilgili sözlerine karşı verilen tepki haksızlık. Başkan, atadığı müftünün tanımını yapıyor. Kendisine teşekkür etmemiz gerekirken, yeriyoruz. Artık bunları kimse yutmuyor.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, ''İzmir'de Diyanet İşleri Başkanımıza karşı çok büyük bir haksızlık yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı İzmir'e irfan sahibi birisini atıyoruz dedi. Burada atadığı müftünün tanımını yapıyor. İlim erbabı olmak başka şeydir, irfan sahibi olmak başka bir şey. Alim olabilirsiniz ama arif olamazsınız. Diyanet İşleri Başkanı 'Ben size hem alim hem arif bir insan atıyorum' diyor. Buradan birşeyler çıkarma gayreti çok yanlış. İzmir halkı oraya atanan müftüden mutluluk duyacaktır. Burada kendisine teşekkür etmemiz gerekirken bazı gazeteler hakaret telakki ediyor. CHP herşeyden bir şey çıkarmaya gayret eder ama kimse buna inanmıyor artık.'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

YORUMLAR 2
  • abdi 11 yıl önce Şikayet Et
    akil adamlar istiyoruz başbakanım akil. Nerde, ne zaman, ne söylediğini bilen, insanları gereksiz yere kırıp incitmeyen, akil adamlar istiyoruz,yani akıllı adamlar istiyoruz bürokraside.Çok şey mi istiyoruz sayın Başbakanım,yoksa akil adamlar yok mu çevrenizde?
    Cevapla
  • Fikri ÇINAR 11 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze can kurban. Diyanet İşleri Başkanımızın göreve geldiği günden beri hep söyleye geldiği cümleler içerisinde irfan merkezli bir dindarlığa vurgu vardır.Çünkü İslam;Şeriat,tarikat,marifet ve hakikatten teşekkül eder.Fıkıh geleneği,kelam geleneği ve irfan geleneği ile biz Anadolu insanı kesrette (çoklukta) vahdeti (tek)'i,vahdette kesreti yakalamış bir milletiz.Bu irfan geleneğimizde bir dejenerasyon İslam ümmeti olarak yaşıyoruz.Tüm vilayetlerimiz mükemmel bir dindarlık yaşıyor kimse bunu iddia edemez. Ahmet Yesevinin,Hacı bektaşi velinin,Hz. Mevlananın,Yunusun bize miras bıraktığı bu geleneği neşvu nema kazandırmak için söylenmiş bir söz olarak algılamak gerekir.Artık öküzün altında buzağı arama zamanı değildir.Bir duruşa sahip olan, bu geleneği çok iyi bilen bir Başkanımız var.Bu bir derdin söze dökülmüş şeklidir.Başka manalar çıkarmak anlamsız ve lafı güzaf sözlerdendir diyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu