"CHP HDP’ye benzedi bölünebilir!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, CHP'nin marjinalleşerek HDP’ye benzediğini ve bölünebileceğini söyledi.

"CHP HDP’ye benzedi bölünebilir!"
"CHP HDP’ye benzedi bölünebilir!"
GİRİŞ 25.02.2016 09:42 GÜNCELLEME 25.02.2016 09:42

Üstün, “HDP Türkiyelileştirilmek istenirken tersi oldu, CHP HDP'lileşti, bu endişe verici” dedi. Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafa karışıklığı içinde olduğunu söyleyen Üstün, ana muhalefet partisi olarak hem memlekete hem kendilerine zarar verdiklerini vurguladı. Üstün, “CHP içinde bir yandan milletini düşünen milli unsurlar var, diğer yanda nerede Türkiye düşmanı varsa oraya gidip görüşerek poz verenler. Bunu CHP de, Türk siyaseti de kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM

Birilerinin HDP'yi Türkiyelileştirmek isterken tersi bir gelişme olduğunu söyleyen Üstün, “CHP marjinalleşerek HDP'lileşti. Bu, Türkiye açısından endişe verici bir durum. Biz, Kılıçdaroğlu'nun bu duruma düşmesini istemeyiz. Bir an önce titreyip kendilerine gelmelerinde fayda var” yorumunda bulundu.

KİMSE OHAL BEKLEMESİN

Sadece teröriste yönelik tek boyutlu bir mücadele yürütülmediğini vurgulayan Üstün, güvenlik önlemleri artık daha görünür olacağını söyledi. “Ancak kimse bizden, Fransa'daki gibi OHAL ilan etmemizi beklemesin” diyen Üstün, “Bölgede insanlar, 'aman devletimiz terörle mücadeleden vazgeçmesin, sonuna kadar gitsin, bizi bu hainlerden kurtarsın' diyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Teröristlere karşı azametli, vatandaşımıza karşı şefkatliyiz. Yeniden ihya ve inşa süreci başarıya ulaşacak” diye konuştu.

ABD PYD'yi pışpışlıyor

ABD'nin 'nokta kadar menfaat uğruna' bütün değer ve ilkelerini gözardı ettiğini belirten Üstün, “ABD, orada DAEŞ'le mücadele ediyor görüntüsü veren PYD'yi pışpışlıyor, arkasını sıvazlıyor. Bu konuda bir terör örgütüne ihtiyaç yok. Büyük devletler, gerçekten samimi bir mücadeleye girişseler, DAEŞ bir hafta dayanamaz. Ama örgüt şu an orada bir maymuncuk olarak görev yapıyor” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar