Tutuklu HDP'li Encü için flaş karar!

Tutuklu HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Öncü için tahliye kararı verildi.

Tutuklu HDP'li Encü için flaş karar!
Tutuklu HDP'li Encü için flaş karar!
GİRİŞ 15.02.2017 17:14 GÜNCELLEME 15.02.2017 21:08
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulan ve hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün tahliyesine karar verildi.

Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapma' suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün aylık tutukluluk değerlendirmesi bugün yapıldı. 4 Kasım'dan bu yana cezaevinde bulunan Encü'nün tutukluluk durumu ve avukatlarının tahliye başvurularını değerlendiren mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Hakkında tahliye kararı verilen Encü'nün tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra Cezaevi'nden bugün serbest bırakılacağı öğrenildi.

HDP Milletvekili Encü Uludere'de düzenlenen hava saldırısında 34 kişi yaşamını yitirdiği olayın ardından köye taziye ziyaretinde bulunan dönemin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a linç girişiminde bulunulmasına ilişkin 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istemiyle yargılandığı davadan da geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti.

YORUMLAR 56
  • Osmaniyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Referandumda teröristlere ne yapilacaginida halka sorsunlar.hirsiz adliyeden ev sahibinden once cikiyorsa o adelete nasil güvenelim.
    Cevapla
  • 57.Alay 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararlar insanimizin adalete olan guvenini sarsiyor.adalet herkeze bir gun lazim olur deyip inanmaktan devletin buyuklugunu gostermesini beklemekten baska caremiz yok.
    Cevapla
  • ammar 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun hapis yatmamak için terörist olunuyormus öylemi? icerde yatan diğerlerini yani suçsuz olanları ne olacak yazık yazık
    Cevapla
  • gumushaneli 7 yıl önce Şikayet Et
    adaletin olmadigi yerde huzur olmaz baris olmaz dokunulmazliklar bunun icin mi kalkti ne sacma
    Cevapla
  • Melih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. Hendekleri başımıza bela edip 600 e yakın Vatan Sevdalısı Asker-Polisimizin şehit edilmesine sebep olanlar birer birer bırakılıyor. Avrupa, Almanya, İsrail mahkemeleri de olsa aynı kararı verirdi. Bunlar kimin savcıları, nerenin mahkemeleri. Onu bırakanı da hapse atacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!