Kararları net, oyları evet

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu çalışmalarını yoğun tempoda yürütüyor.

Kararları net, oyları evet
Kararları net, oyları evet
GİRİŞ 30.03.2017 16:34 GÜNCELLEME 30.03.2017 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En genç milletvekili memleketi Alanya’nın 5 mahallesinde hemşerileriyle bir araya geldi.

Anayasada değişecek 18 maddeyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı, nelerin değişeceğini anlattı.

‘’HDP ve terör örgütleri direniyorlar’’

Antalya Milletvekili, Türkiye düşmanlarının kara propaganda yaptıklarına dikkat çekti.

Hayır cephesinde toplananların gün geçtikçe paniklediğini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

‘’HDP ve terör örgütleri hep birlikte direniyor çünkü mevzi kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar. Eli kanlı terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymayan HDP yeni sistemde kendisine yer bulamayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’ye özgü bir sistemdir. Bundan sonra ülkemiz daha da güçlenecek.’’

‘’Askeri yargı devri kapanıyor’’

Sena Nur Çelik, yargının hem tarafsız hem de bağımsız olmasını bir hukukçu olarak değerlendirdi. Yargıda birliğin sağlanmasının önemine değinen Çelik, ‘’Anayasa değişikliği ile birlikte disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamayacak. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler kalkacak. Benzer suçu işleyenler aynı hukuka ve eşit usullere göre yargılanacak.Artık yıllarca vesayete hizmet eden askeri yargı devri kapanıyor. Yargıda birlik geliyor, asker – sivil ayrımına son veriliyor. ‘’ şeklinde konuştu.

"Yargı milletin denetiminde olacak’"

Yargıya yönelik asılsız iddiaları eleştiren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Diyorlar ki; hakimler, savcılar, mübaşirler, gardiyanlar Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Yalanları, iftiraları hiç bitmiyor. Hakimler ve Savcılar Kurulunu’nun 4 üyesini Cumhurbaşkanı atayacak, şu anda da atıyor. Yeni sistemde 7 üyeyi 5’te 3 çoğunlukla Meclis belirleyecek. Yani Meclis’te zorunlu olarak uzlaşma sağlanacak. HSYK üye seçiminin kapalı sistem olması yargıya FETÖ gibi illegal örgütlerin sızmasına zemin hazırlıyor. Yeni dönemde yargının vesayetçi ve darbeci odakların eline geçmesini önlemeye yönelik adım atılıyor. Artık daha şeffaf bir yapıya kavuşan yargı milletin denetiminde olacak.’’

Çelik, 5 mahalleyi sevindirdi

En genç Milletvekili Burçaklar, Güney, Yenice, Gözübüyük ve Soğukpınar Mahalleleri’ne sürpriz yaptı. Alanyalılar, vekilleriyle selamlaştı, mahallelerin de devam eden hizmetlerle ilgili degerlendirmelerde bulundu. Çelik, gerekenlerin yapılması için harekete geçileceğini söyledi. 5 mahalleden de istikrar için evet desteği geldi. 

YORUMLAR 1
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Kararımız net EVET
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar