Macron, Erdoğan'a teşekkür edecek!

Emmanuel Macron, Türkiye'den sınır dışı edilen Fransız fotoğrafçı Mathias Depardon için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayıp teşekkür edeceğini belirtti.

Macron, Erdoğan'a teşekkür edecek!
Macron, Erdoğan'a teşekkür edecek!
GİRİŞ 10.06.2017 16:20 GÜNCELLEME 10.06.2017 16:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 8 Mayıs'ta gözaltına alınan Depardon, dün Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Göç İradesi Geri Gönderme Merkezi'nde yapılan sınır dışı işlemlerin ardından İstanbul'a, oradan da Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla Paris'e gönderildi.

Paris'te Emmanuel Macron'un kabine direktörü Patrick Strzoda ve diplomasi danışmanı Philippe Etienne'in de aralarında bulunduğu yetkililer tarafından karşılanan Depardon, basın mensuplarına gözaltına alınması ve sınır dışı edilişine kadarki süreç hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Macron da Depardon ile telefonda görüştü. Macron'un telefonda konuşurken çekilen görüntüsü kişisel sosyal medya hesabında yayımlandı. Görüntüde Macron, Depardon'a "Biz yapmamız gerekeni yaptık, Erdoğan da yaptı. Yarın kendisini arayıp teşekkür edeceğim" dedi.

Macron, telefon görüşmesinde, fotoğrafçı Depardon'a iade süreciyle ilgili bilgi verdi ve şeffaf bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iadesini görüştüğünü kaydetti. "Fransa'ya dönmenizden dolayı çok memnunum" ifadelerini kullanan Macron, Depardon'un Fransa'da mesleğine devam edebileceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    Katari ve sudiarabistanin yer alti zenginliklerine göz diken ABD ye avrupa müsade etmemeli
    Cevapla
  • Tamer danacı 6 yıl önce Şikayet Et
    İt itin kuyruğuna basmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...