Üçlü Zirve sonrası Rusya'dan kritik hamle!

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği, Rusya’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Tahran Zirvesi sonrasında, BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplantısı talep ettiğini açıkladı.

Üçlü Zirve sonrası Rusya'dan kritik hamle!
Üçlü Zirve sonrası Rusya'dan kritik hamle!
GİRİŞ 10.09.2018 22:48 GÜNCELLEME 10.09.2018 22:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Temsilcilik, bu toplantısının 11 Eylül’de Moskova saatiyle 18:00’de gerçekleşebileceğini belirtti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Rusya-İran-Türkiye zirvesi sonucunda Rusya bazı Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından belirtilen çıkarlar dikkate alınarak BM Güvenlik Konseyi açık toplantısı talep etti.

Bizim tavrımız teröristlerin büyük çoğunluğunun bulunduğu İdlib’deki durumun büyük dikkat çekmesine yönelik tavrımızla açıklanabilir.

 

Suriye topraklarında teröristlerle mücadelenin  tamamen yok oluncaya dek devam etmesinin ve sivil halkın terör tehdidinden temizlenmesinin tüm dünyanın acil görevi olduğunu bir kez daha belirtiyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Tinyuğ 5 yıl önce Şikayet Et
    AB-D ve Rusya , Esed ,Pkk , Ypk , bir de Yrk vardı ; bunlardan başka terörist göremiyorum.!!! Bırakın İDLİB'i TÜRKİYE'ye huzur gelsin.
    Cevapla
  • cerrah 5 yıl önce Şikayet Et
    idlip te terörist kim dir nedir. Bunu belirlemek için Türkiye - iran -rusya komisyon -heyet her neyse oluştursun.terörist olmayanları beleirlesin idlibde güvenli bölge oluşturup genişleterk her bir kişiyi güvenli kapılardan arayarak içeri alıp geçmek istemeyen dışarda kalanlar teröristtir.Eğer maksat terörst ise böyle bulunur.
    Cevapla
  • saalih 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki teröristler 1-pkk ypg 2-abd 3-iran 4-rusya 5-fransa- 6-ingiltere. 7-bae- 8-israil ve diğerleri.. ve bölgeyi terketmesi ve defolup gitmesi gerekenler bunlardır. cihatçı gruplar rusyadan israilden, abd den ve irandan çok daha merhametli çok daha adaletlidir. cihatçı grupları abd ve diğer hırsız haçlılar DEAŞ ile halkın gözünden düşürmeye kalkıştı. fakat cihat farszdır ve diğer keferelere karşı idlibledi müslümanların arkasındayız
    Cevapla
  • Deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    kimin teröristleri temizlenecek acaba abd nin mi yoksa rusyanın mı?
    Cevapla
  • eyu 5 yıl önce Şikayet Et
    bölgeyi gerçek manada teröristlerden temizlemek isteyen TSK'nın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonu gibi sivil hassasiyete dikkat ederek operasyon yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!