5 partiden sağlıkta şiddete karşı ortak önerge

TBMM Genel Kurulunda, sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin düzenleme, Mecliste grubu bulunan beş siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzası Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi.

 5 partiden sağlıkta şiddete karşı ortak önerge
5 partiden sağlıkta şiddete karşı ortak önerge
GİRİŞ 15.04.2020 08:10 GÜNCELLEME 15.04.2020 09:24
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulunda, sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin düzenleme, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi. AA'nın haberine göre; Düzenlemeye ilişkin önergede, Mecliste grubu bulunan beş siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzası yer aldı.

CEZALAR YARI ORANDA ARTIRILACAK

Düzenlemeye göre, kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşlarında görev yapan sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak.

HAPİS CEZASI ERTELENMESİ UYGULANMAYACAK

Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

BAŞKA PERSONEL VARSA MAĞDUR ÇEKİLEBİLECEK

Şiddetin vuku bulduğu sağlık kuruluşunda, faile veya yakınına mağdurun verdiği hizmeti verebilecek başka sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli bulunması halinde, hizmet, ilgili diğer personel tarafından verilecek.

YORUMLAR 38
  • Reis C☆ 4 yıl önce Şikayet Et
    ADALET HERKESE EŞİT OLMALI OLMAZ ise ONUN ADI ADALET OLMAZ... Sana yapılırsa ceza eee bana yapılırsa önemi yok güzelmiş... insanlar melek değildir her insan suç işler... MİLLET VEKİLLERİ DAHIL...
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamışlar bu yasa sağlık çalışanlarına dokunulmazlık vermiyor aksine kendini dokunulmaz sanıp her önüne gelene saldırmayı kendine hak gören zorbalardan sağlık çalışanlarını koruyor.her yerde görevini iyi yapan yada kötü yapan insanlar elbetteki vardır ama bunu bir meslek veya zümreye genelleme yapamazsınız.
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    32 yildir almanyanin Mainz $ehrinde uni.kliniginde ambulas $öförü olarak cali$iyorum.Acile getirdigimiz her hastaya bir saniye bile gecikmeden hemen doktor bakar.Yazi bir ba$kasi ile konu$ma gibi durumlarda derhal birakilipb hastaya bakilir,Doktor tehlike görürse derhal gereken yapilir.Ne olursa olsun nasil olursa olsun Almanyada acilden iceri giren her hastayi DOKTO KAPIDA bile kar$ilar.Bu yüzden bunlarin sistemleri begenilir.insana degerleri cok fazla falan degil cok normaldir.Türkiyede dayak yiyen doktorlar bunu cok cok fazlasi ile hak ediyor.Cikan kanunu kiniyorum.Doktorlarda egitim eksikligi var.Zaten yüzü gülen tebbesüm eden tek doktor yok.
    Cevapla
  • hanım 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sağlıkta şiddete hayır, hiç kimse adam gibi işini yapan sağlık personeline saldıramaz ve görevini yapmaya da engel olamaz, bu konuda sonuna kadar destek. Amaaaaaaaaaaa, gelin görünki hastanelerde görevli bir kısım doktor ve hemşireler maaselef hastalara yönelik o kadar vurdum duymazki, insanları çileden çıkartıyorlar. Madem devletten maaş alıyorsunuz ve göreviniz insanlara hizmet etmek ise o zaman adam gibi çalışacaklar. Sayın Sağlık Bakanım bu konuda bir önlem alırsanız çok iyi olur. Yoksa bu yasa çıktıktan sonra bu tür art niyetli görevlilerin işine yarayacak bir yasadır bu.
    Cevapla
  • Baran Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanunu doğru fakat eksik buluyorum. Veteriner Hekimler de sağlık çalışanıdır. Ülkemizde Korona virusu ilk olarak izole edip aşı çalışmalarına başlama aşamasına getiren Prf. Dr. Aykut Özkul ve Prf.Dr. Aykut Özdarendeli Veteriner Hekimdir. Ayrıca Veteriner Hekimlerin çoğunluğu arazide çalışır ve çalıştıkları ortamlarda sağlık merkezleri gibi güvenlik kamerası yoktur. Bu kanuna eklenmeleri gerekirdi. O kadar yazdık,uyardık nedense dikkate alınmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...