İletişim Başkanlığından ABD'ye yardım açıklaması

İletişim Başkanlığı, ABD'ye yapılan tıbbi malzeme yardımıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin dünyada en çok yardım yapan ülke olduğu ve 55 ülkeye yardım eli uzattığı hatırlatıldı.

İletişim Başkanlığından ABD'ye yardım açıklaması
İletişim Başkanlığından ABD'ye yardım açıklaması
GİRİŞ 28.04.2020 15:08 GÜNCELLEME 28.04.2020 15:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı, ABD'ye gönderilen tıbbi malzeme yardımıyla ilgili açıklama yaptı.  Açıklama şöyle:

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını boyunca Türkiye dünyada en çok yardım yapan ülkeler arasında ilk sıralarda yer almış ve 55 ülkeye yardım eli uzatmıştır.

Küresel bir tehdit haline gelen Kovid-19 salgını, küresel bir dayanışmayı zorunlu kılmaktadır. Türkiye Kovid-19 ile mücadelede dost ve müttefik ülkelere destek amacıyla elindeki imkanları açmakta tereddüt etmemiştir.

Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız son olarak ABD'ye bugün (28 Nisan Salı) maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi malzeme yardımı gönderileceğini açıklamıştır.

Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan toplam 500.000 adet maske, 50.000 adet tulum, 2.000 litre dezenfektan, 1.500 adet göz koruyucu, 400 adet N95 maske ve 500 adet yüz koruyucudan oluşan tıbbi malzeme yardımını ABD’ye götürecek askeri kargo uçağı bugün (28 Nisan Salı) Ankara’dan yola çıkmıştır.

ABD'ye hareket eden uçaktaki tıbbi malzeme kolilerinin üzerinde Mevlana’nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözlerine Türkçe ve İngilizce yer verilmiştir.

Türkiye, imkânları elverdiği ölçüde yardım taleplerine karşılık vermeye ve bu zorlu süreçte diğer ülkelerle dayanışma sergilemeye devam edecektir.

YARDIMLAR ANDREWS HAVA ÜSSÜ'NE İNECEK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Türkiye, dost ve müttefiklerine tıbbi malzeme göndermeye devam ediyor. 500 bin cerrahi yüz maskesi ve çeşitli türde binlerce koruyucu ekipman ABD’deki Andrews Hava Üssü’ne varmış olacak. Kovid-19 ile mücadelede NATO müttefikimiz ABD ile de dayanışma içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    amarikaya varsa elimizde tıbbi yardım yerine zıkkımın kökünü yollyalım
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD tıbbi malzemeyi göndermek çok büyük hata?Bu Katil terör sevici ABD kendi milleti kırılırken hala Ortadogudaki teröristlere tıbbi malzeme gönderiyor?HARAM ABD giden TIBBİ MALZEME KÜLİN HARAM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler